Паста з помідорами у власному соку

Паста з помідорами у власному соку
4.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 банки консервованих помідорів у власному соку (400 г кожна)
  • 400 г спагетті або іншої пасти
  • 1 маленька або 1/2 середньої цибулини
  • 1/2 моркви
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. цукру
  • 1/2 ч.л. сушеного базиліку або декілька гілочок свіжого

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю від шкірки та наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді кілька ложок рослинної олії, додайте нарізану цибулю та обсмажте на слабкому вогні протягом кількох хвилин.
  2. У цей час також очистіть та натріть на тертці моркву. Додайте на сковороду ще одну ложку олії, розігрійте її та додайте моркву. Готуйте овочі на слабкому вогні ще 2-3 хвилини, помішуючи. Додайте часник, базилік (свіжий, попередньо промитий та нарізаний), перемішайте та готуйте ще хвилину на середньому вогні.
  3. Ретельно розмішайте помідори з соком за допомогою виделки, додайте їх до сковороди та доведіть до кипіння.
  4. Додайте сіль, перець та цукор до овочевого соусу за смаком, ретельно перемішайте та готуйте на слабкому вогні під кришкою протягом 30 хвилин.
  5. Поки соус готується, сваріть пасту до готовності відповідно до інструкції на упаковці (приблизно 7-8 хвилин у киплячій підсоленій воді). Відкиньте пасту на дуршлаг, дайте стекти воді та перекладіть все в каструлю.
  6. Візьміть половину соусу та змішайте його з пастою в каструлі. Подрібніть залишки соусу за допомогою блендера до однорідності та додайте до пастової суміші. Ретельно перемішайте та розкладіть на тарілки, прикрасивши тертим пармезаном.

Спагетті з помідорами у власному соку - гарна та корисна страва, яка може бути ідеальним варіантом для вечері з родиною чи друзями. Помідори багаті на лікопін, а морква та базилік додають соусу багато вітамінів та антиоксидантів. Запашна та смачна паста змусить вас постійно згадувати цей рецепт та готувати його знову і знову.