Паста з помідорами у власному соку
Кухня
Інгредієнти:
- 2 банки консервованих помідорів у власному соку (400 г кожна)
- 400 г спагетті або іншої пасти
- 1 маленька або 1/2 середньої цибулини
- 1/2 моркви
- 3 зубчики часнику
- 1 ч.л. цукру
- 1/2 ч.л. сушеного базиліку або декілька гілочок свіжого
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю від шкірки та наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді кілька ложок рослинної олії, додайте нарізану цибулю та обсмажте на слабкому вогні протягом кількох хвилин.
- У цей час також очистіть та натріть на тертці моркву. Додайте на сковороду ще одну ложку олії, розігрійте її та додайте моркву. Готуйте овочі на слабкому вогні ще 2-3 хвилини, помішуючи. Додайте часник, базилік (свіжий, попередньо промитий та нарізаний), перемішайте та готуйте ще хвилину на середньому вогні.
- Ретельно розмішайте помідори з соком за допомогою виделки, додайте їх до сковороди та доведіть до кипіння.
- Додайте сіль, перець та цукор до овочевого соусу за смаком, ретельно перемішайте та готуйте на слабкому вогні під кришкою протягом 30 хвилин.
- Поки соус готується, сваріть пасту до готовності відповідно до інструкції на упаковці (приблизно 7-8 хвилин у киплячій підсоленій воді). Відкиньте пасту на дуршлаг, дайте стекти воді та перекладіть все в каструлю.
- Візьміть половину соусу та змішайте його з пастою в каструлі. Подрібніть залишки соусу за допомогою блендера до однорідності та додайте до пастової суміші. Ретельно перемішайте та розкладіть на тарілки, прикрасивши тертим пармезаном.
Спагетті з помідорами у власному соку - гарна та корисна страва, яка може бути ідеальним варіантом для вечері з родиною чи друзями. Помідори багаті на лікопін, а морква та базилік додають соусу багато вітамінів та антиоксидантів. Запашна та смачна паста змусить вас постійно згадувати цей рецепт та готувати його знову і знову.