Рецепт рибного рулету з яєчно-цибулевою начинкою

Рецепт рибного рулету з яєчно-цибулевою начинкою
4.3
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг рибного філе (підійде будь-яка риба)
  • 3 яйця
  • 120 мл молока
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 3 ст. панірувальних сухарів
  • 1 ст. вершкового масла
  • сіль, чорний та червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Рибу промити, відокремити філе від шкіри та кісток. Цибулю очистити і нарізати великими шматочками. Пропустити рибне філе разом із цибулею через м'ясорубку, отриману масу подрібнити у блендері або ще раз пропустити через м'ясорубку.
  2. Додати в рибний фарш із цибулею пару ложок панірувальних сухарів, сире яйце, молоко, посолити і поперчити до смаку, ретельно перемішати. Два яйця скласти в каструлю, залити холодною водою догори і поставити на вогонь. Після закипання води зменшити вогонь та варити яйця ще 10 хвилин до готовності.
  3. Злити окроп, залити вміст каструлі холодною водою і залишити до повного остигання. Зелену цибулю промити, обсушити та дрібно нарізати. Приблизно 15-20 г вершкового масла залишити на кілька хвилин при кімнатній температурі або злегка розтопити на водяній бані/у мікрохвильовій печі, щоб воно стало м'яким.
  4. Очистити яйця від шкаралупи та подрібнити, з'єднати в одній мисці з цибулею та вершковим маслом, перемішати. Деко застелити пергаментним папером і змастити його олією, духовку розігріти до 180С.
  5. Викласти на промаслений папір прямокутний пласт із рибного фаршу, товщиною приблизно 1,5 см. Уздовж середини рибної маси викласти смужку з яєчної начинки з цибулею, обережно згорнути все в рулет, допомагаючи собі пергаментним папером.
  6. Обсипати рибний рулет ложкою панірувальних сухарів і поставити на півгодини в духовку розігріту. Коли рулет з рибного фаршу зарум'яниться зверху, вийняти деко і перекласти рулет на тарілку. Нарізати його порційними шматочками і подавати до столу теплому чи холодному вигляді. Смачного!

Цей рецепт - чудовий варіант для вечері з родиною або друзями. Рибний рулет можна подавати як гарячим, так і холодним, тому він підійде для будь-якої пори року. Крім того, ви можете експериментувати зі складом начинки, додавати до неї різні інгредієнти та спеції, щоб створити свій власний унікальний смак. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь його ніжним та соковитим смаком разом з близькими людьми!