Смажена куряча печінка з цибулею на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячої печінки
- 250 мл молока (не обов'язково)
- 2 цибулини
- 2-3 ст. борошна
- 1 ч. л. приправи Хмелі-сунелі
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячу печінку промити, обсушити і нарізати великими шматочками, скласти в миску і залити молоком. Залишити печінку в молоці на півгодини, щоб вона пом'якшала (можна обійтися без замочування). Злити молоко і нарізати печінку невеликими шматочками.
- Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями або четвертинками, часник очистити і подрібнити ножем. На сковороду влити 5-6 ст. олії і поставити на вогонь. В окремій мисці змішати борошно з приправою, скласти туди печінку і перемішати.
- Викласти курячу печінку в паніровці на сковороду і смажити близько 3-4 хвилин на помірному вогні. Потім перемішати, збільшити вогонь до найсильнішого і смажити 5 хвилин безперервно помішуючи. Додати в сковороду цибулю з часником, посолити та поперчити страву до смаку, перемішати.
- Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь майже до найслабшого та готувати печінку з цибулею ще 7-10 хвилин до готовності. Зняти сковороду з вогню, розкласти смажену курячу печінку по тарілках і подавати гарячою до столу. Смачного!
Під час приготування цієї страви можна використовувати молоко, щоб зробити печінку більш ніжною та м'якшою. Якщо ви хочете зменшити кількість калорій у страві, можете використовувати замість молока воду або бульйон.
Крім того, ви можете додати до цього рецепту свої улюблені приправи та спеції, щоб приготувати страву більш на свій смак. Для приготування більш гострої печінки можна додати більше приправи Хмелі-сунелі або додати красного перцю.