М'ясний рулет з картоплею та начинкою з помідорів: рецепт приготування

М'ясний рулет з картоплею та начинкою з помідорів: рецепт приготування
4.3
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700-800 гр яловичого фаршу
  • 0,5 кг картоплі
  • 250 гр консервованих помідорів (можна замінити 250 мл томату чи томатного соку)
  • 150 гр білого хліба (тільки м'якуш)
  • 125 мл курячого або м'ясного бульйону (можна замінити чистою водою) + 50 мл для соусу
  • 80 гр пармезану (можна замінити будь-яким твердим сиром)
  • 1 яйце
  • 2 ч. л. гірчиці
  • кілька пір'я зеленої цибулі
  • кілька гілочок петрушки
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'якуш білого хліба залити бульйоном і залишити на 5-10 хвилин. Картоплю очистити від шкірки і натерти на великій тертці, скласти в сито і промити під струменем холодної води. Повністю висушити терту картоплю на паперовому рушнику.
  2. Пармезан натерти на великій тертці, промити петрушку і дрібно нарізати. Змішати картоплю з петрушкою та сиром в одній мисці, посолити за смаком. Набряклий хліб і бульйон змішати з яловичим фаршем, сирим яйцем і ретельно перемішати. Посолити та поперчити фарш за смаком.
  3. Духовку розігріти до 180/200С, деко близько 25*25 см застелити пергаментним папером і рівномірно розподілити по ньому м'ясний фарш. Посередині м'ясного фаршу викласти смужку картопляної начинки, обережно згорнути все в рулет і защипати шов та краї рулету зубочистками.
  4. Запікати рулет з начинкою близько 40 хвилин при вказаній температурі. Приготувати соус для рулету з м'ясного фаршу: подрібнити томати до пюреподібної консистенції за допомогою блендера та з'єднати з гірчицею та 50 мл бульйону. Ще раз подрібнити соус до однорідності або добре перемішати вінчиком.
  5. Вийняти рулет із духовки, рівномірно полити томатним соусом та відправити ще на 10 хвилин запікатися до рум'яності. Вийняти деко з духовки, прикрити рулет фольгою і залишити на 15-20 хвилин. Зняти фольгу, нарізати рулет порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт м'ясного рулета з картоплею та начинкою з помідорів - ідеальний варіант для святкового столу.