М'ясний рулет з картоплею та начинкою з помідорів: рецепт приготування
Кухня
Інгредієнти:
- 700-800 гр яловичого фаршу
- 0,5 кг картоплі
- 250 гр консервованих помідорів (можна замінити 250 мл томату чи томатного соку)
- 150 гр білого хліба (тільки м'якуш)
- 125 мл курячого або м'ясного бульйону (можна замінити чистою водою) + 50 мл для соусу
- 80 гр пармезану (можна замінити будь-яким твердим сиром)
- 1 яйце
- 2 ч. л. гірчиці
- кілька пір'я зеленої цибулі
- кілька гілочок петрушки
- 1 ч. л. сушеного орегано
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'якуш білого хліба залити бульйоном і залишити на 5-10 хвилин. Картоплю очистити від шкірки і натерти на великій тертці, скласти в сито і промити під струменем холодної води. Повністю висушити терту картоплю на паперовому рушнику.
- Пармезан натерти на великій тертці, промити петрушку і дрібно нарізати. Змішати картоплю з петрушкою та сиром в одній мисці, посолити за смаком. Набряклий хліб і бульйон змішати з яловичим фаршем, сирим яйцем і ретельно перемішати. Посолити та поперчити фарш за смаком.
- Духовку розігріти до 180/200С, деко близько 25*25 см застелити пергаментним папером і рівномірно розподілити по ньому м'ясний фарш. Посередині м'ясного фаршу викласти смужку картопляної начинки, обережно згорнути все в рулет і защипати шов та краї рулету зубочистками.
- Запікати рулет з начинкою близько 40 хвилин при вказаній температурі. Приготувати соус для рулету з м'ясного фаршу: подрібнити томати до пюреподібної консистенції за допомогою блендера та з'єднати з гірчицею та 50 мл бульйону. Ще раз подрібнити соус до однорідності або добре перемішати вінчиком.
- Вийняти рулет із духовки, рівномірно полити томатним соусом та відправити ще на 10 хвилин запікатися до рум'яності. Вийняти деко з духовки, прикрити рулет фольгою і залишити на 15-20 хвилин. Зняти фольгу, нарізати рулет порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт м'ясного рулета з картоплею та начинкою з помідорів - ідеальний варіант для святкового столу.