Рецепт смажених пельменів
Кухня
Інгредієнти:
- 15-20 шт пельменів (домашніх чи напівфабрикатів)
- 120 мл чистої води або бульйону
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Сковороду змастити 1 ст. олії, поставити на плиту (полум'я трохи менше сильного) і викласти заморожені пельмені. Посолити та поперчити їх до смаку, посипати спеціями та смажити близько хвилини.
- Коли напівфабрикати зарум'яняться знизу, перевернути їх, посипати сіллю з перцем та спеціями, просмажити до рум'яності з іншого боку. Потім збільшити вогонь до максимального, влити близько 120 мл води, додати лавровий листок і накрити кришкою сковороду.
- Готувати пельмені на сковороді під кришкою, зрідка помішуючи лопаткою, до випаровування води. Зняти сковороду з вогню, перекласти смажені пельмені на тарілку та подавати до столу гарячими, з будь-яким соусом чи спеціями на ваш смак. Смачного!
Цікаве:
- Смажені пельмені можна подавати як окремо, так і разом з овочами або зеленим салатом.
- Для більш насиченого смаку можна додати до страви 1-2 ст.л. масла і дрібно нарізані цибулю та часник. Підсмажте їх до м'якості, додайте пельмені і залийте бульйоном або водою з бульйонними кубиками, як описано у рецепті.
- Смажені пельмені - це також відмінна ідея для швидкого перекусу або під час дружньої зустрічі з друзями.
- Щоб зробити пельмені самостійно, треба змішати м'ясо (свинину, яловичину або курку) з цибулею, часником та іншими спеціями, завернути в тісто і варити в киплячій воді. Потім пельмені можна обсмажити за рецептом, що описаний вище.
- Не перевантажуйте сковороду пельменями, щоб вони не прилипли до один одного. Можна обсмажувати їх по частинам, додаючи трохи масла до кожної порції.
- Якщо хочете, щоб ваші пельмені були гарячими та соковитими, спробуйте накрити їх кришкою на кілька хвилин після приготування, перш ніж подавати до столу.