Рецепт: Сьомга у вершковому соусі

Рецепт: Сьомга у вершковому соусі
4.0
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр сьомги (2 стейки по 200 гр кожен)
  • 150 мл вершків 20%
  • 50 мл соєвого соусу
  • 30 гр пармезану або будь-якого іншого твердого сиру
  • 1 ст. лимонного соку
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Стейки сьомги промити, розділити кожен на дві рівні частини, відокремити філе від шкіри та кісток. Скласти сьомгу в миску, додати соєвий соус, сік лимонний, сіль, перець, спеції для риби і перемішати. Залишити філе маринуватися 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. На сковороду влити 1-2 ст. рослинної олії і розігріти її на середньому вогні. Викласти на розігріту сковороду з маслом стейки сьомги і просмажити їх до рум'яності з обох боків на помірному вогні (близько 2 хвилин з кожного боку).
  3. Перекласти смажене філе на решітку або тарілку, застелене паперовим рушником, дати ввібрати  зайвий жир. У невелику каструльку влити вершки та поставити їх на вогонь. Відразу після закипання всипати в вершки тертий сир, зменшити вогонь до мінімуму та помішувати соус до повного розчинення сиру.
  4. Сьомгу перекласти на тарілки, полити вершковим соусом і подавати до столу. Смачного!

І не забудьте, що сьомга - це не тільки смачно, але і корисно. Вона містить велику кількість Omega-3 жирних кислот, які підтримують здоров'я серця, мозку та зменшують ризик виникнення різних захворювань. Тож, насолоджуйтеся смачною стравою та забезпечуйте своє тіло необхідними поживними речовинами.