Рецепт: Сьомга у вершковому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр сьомги (2 стейки по 200 гр кожен)
- 150 мл вершків 20%
- 50 мл соєвого соусу
- 30 гр пармезану або будь-якого іншого твердого сиру
- 1 ст. лимонного соку
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Стейки сьомги промити, розділити кожен на дві рівні частини, відокремити філе від шкіри та кісток. Скласти сьомгу в миску, додати соєвий соус, сік лимонний, сіль, перець, спеції для риби і перемішати. Залишити філе маринуватися 15 хвилин при кімнатній температурі.
- На сковороду влити 1-2 ст. рослинної олії і розігріти її на середньому вогні. Викласти на розігріту сковороду з маслом стейки сьомги і просмажити їх до рум'яності з обох боків на помірному вогні (близько 2 хвилин з кожного боку).
- Перекласти смажене філе на решітку або тарілку, застелене паперовим рушником, дати ввібрати зайвий жир. У невелику каструльку влити вершки та поставити їх на вогонь. Відразу після закипання всипати в вершки тертий сир, зменшити вогонь до мінімуму та помішувати соус до повного розчинення сиру.
- Сьомгу перекласти на тарілки, полити вершковим соусом і подавати до столу. Смачного!
І не забудьте, що сьомга - це не тільки смачно, але і корисно. Вона містить велику кількість Omega-3 жирних кислот, які підтримують здоров'я серця, мозку та зменшують ризик виникнення різних захворювань. Тож, насолоджуйтеся смачною стравою та забезпечуйте своє тіло необхідними поживними речовинами.