Рецепт м'ясного рулету з грибами та сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 250 гр свіжих грибів
- 100 гр твердого сиру
- 1 цибулина
- невеликий пучок свіжої зелені (можна замінити на сушену)
- 1-2 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'ясо промити та обсушити, зробити поздовжній розріз приблизно до половини товщини шматка. Потім зробити розріз вправо від середини, не доходячи до кінця на 1 см. Такий самий розріз зробити і в ліву сторону від середини, не дорізаючи до кінця на 1 см.
- Розгорнути м'ясо, як книжку, повинен вийти один великий прямокутний шар. Накрити пласт харчової плівкою і відбити кухонним молоточком до товщини близько 0,5 см. Натерти свинину з обох боків сіллю з перцем.
- Цибулю очистити і порізати четвертинками, гриби ретельно вимити і нарізати невеликими шматочками. Якщо ви використовуєте не печериці, і не білі гриби, їх потрібно попередньо відварити в киплячій підсоленій воді до напівготовності (15-20 хвилин).
- Потім злити воду та порізати варені гриби на шматочки. Печериці та білі гриби попередньо варити не потрібно. На сковороді розігріти пару ложок олії та викласти гриби, обсмажувати їх на невеликому вогні близько 10 хвилин до повного випаровування вологи.
- Потім влити ще 1-2 ложки олії, додати цибулю з подрібненим часником і перемішати. Смажити ще 2-3 хвилини на помірному вогні, помішуючи. Зняти сковороду з вогню, посолити та поперчити гриби до смаку, залишити остигати.
- Сир нарізати брусочками або натерти на великій тертці, промити зелень і дрібно нарізати. Викласти смужкою на краї м'яса гриби з тертим сиром та зеленню (можна укласти сир брусочками поруч із грибною начинкою). Згорнути м'ясо з грибною начинкою в рулет, заколоти шов зубочистками або зашити грубою ниткою.
- Духовку розігріти до 180С, деко або форму для запікання змастити вершковим маслом. На сковороді розігріти 2-3 ст. олії і покласти на неї м'ясний рулет. Обсмажити його на сильному вогні до рум'яної скоринки з усіх боків (на кожну сторону не більше півхвилини). Перекласти смажений рулет на деко або у форму і відправити в духовку.
- Готувати м'ясний рулет з грибами близько півтори години при вказаній температурі. Якщо верх рулету починає пригорати, а всередині страва ще не готова, потрібно прикрити верх фольгою та запікати до готовності.
- Вийняти деко/форму з духовки, накрити рулет фольгою і залишити на 15-20 хвилин. Зняти фольгу, нарізати рулет із свинини з грибами та сиром тонкими скибочками та подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт м'ясного рулету з грибами та сиром є дуже універсальним і може бути використаний для будь-якого святкового обіду або вечері. Він не вимагає складних інгредієнтів і дуже простий у виконанні. Варіантом може бути додавання інших інгредієнтів, наприклад, шпинату, червоної цибулі, солодкої печериці або копченої ковбаси. Ви можете експериментувати та вибирати ті інгредієнти, які найбільше підходять для вашого смаку. Супроводжуючий соус можна змінювати залежно від настрою і вимог гостей. Запропонуйте цей рецепт своїм близьким і друзям і насолоджуйтесь цією вишуканою стравою разом.