Свинина з помідорами в духовці

Свинина з помідорами в духовці
3.8
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г свинини ("корейка")
  • 3 помідора
  • 200 г твердого сиру
  • 120 г майонезу або сметани
  • 1 велика цибуля
  • 2-3 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець та спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промиту та обсушену свинину нарізати на скибочки однакової товщини, приблизно 0,5 см. Відбити кожний шматочок молотком і розкласти на лист, змащений рослинною олією. Посолити, поперчити і присипати спеціями.
  2. Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями, часник очистити та пропустити через прес, петрушку промити та нарізати дрібненько. Помідори промити та нарізати кільцями товщиною не більше 5 мм. Сир натерти на дрібній тертці.
  3. Розігріти духовку до 180 °C. Змішати цибулю з майонезом (50-70 г) та часником, покрити отриманою сумішшю м'ясні отбивні. Зверху викласти кружечки помідорів, посипати їх сіллю з перцем, зеленню та змастити майонезом.
  4. Рівномірно покрити м'ясо з помідорами шаром тертого сиру та відправити лист в розігріту духовку на 30 хвилин.
  5. Вийняти лист з духовки та залишити на 5-10 хвилин, щоб страва трохи остигла.
  6. Подаємо запечене м'ясо з помідорами та сиром до столу гарячим. Смачного!

Це простий і швидкий рецепт запеченої свинини з помідорами та сиром, який можна приготувати як для романтичної вечері, так і для звичайного сімейного обіду. Ця страва поєднує в собі ніжне м'ясо, соковиті помідори та розплавлений сир, що робить її дуже смачною та апетитною. Крім того, цей рецепт можна змінювати, додавши до нього інші інгредієнти за власним бажанням. Наприклад, можна додати до цієї страви гриби, перець чилі або інші овочі, щоб змінити її смак та текстуру. Тож спробуйте цей простий рецепт та насолоджуйтесь неймовірним смаком запеченої свинини з помідорами та сиром!