Запечена кефаль в духовці

Запечена кефаль в духовці
3.3
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні кефалі
  • 80 мл рослинної олії (краще за все - оливкової)
  • 1 середній лимон
  • невеличкий пучок свіжої петрушки
  • кілька гілочок базиліку та листя салату (для прикраси та подачі до столу)
  • 2-3 зубки часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 1 чайна ложка приправи Орегано
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистити кефаль ножем від луски, промити, зробити розріз вздовж черевця та витягнути внутрішні органи. Якщо філе всередині тушки покрите тонкою чорною плівкою - її необхідно зняти, обережно підіймаючи лезом ножа. Знову промити тушки риби та обсушити паперовими рушниками або серветками.
  2. Лимон покласти в миску з гарячою водою та залишити на 5-7 хвилин. Потім витягти його з води, розрізати навпіл та вичавити весь сік, процідити його через сито. Петрушку промити, обсушити та дрібно нашинкувати ножем, часник очистити та пропустити через часникодавилку.
  3. Чорний перець скласти в невелику посудину та ретельно розшмняти толкучкою, пестиком або виделкою до стану дрібної крихти (якщо у вас є кавомолка або спеціальний млинок для приправ - можна використовувати їх).
  4. З'єднати в невеликій мисці оливкову олію, лимонний сік, дрібно нарізану петрушку, часник, орегано, розмелений перець та щіпку солі. Збити всі інгредієнти виделкою або міксером до однорідної консистенції.
  5. Рівномірно намазати рибу всередині та ззовні отриманим соусом (за бажанням можна нарізати тушку кефалі на порційні шматочки), покласти в форму для запікання та залити залишком соусу.
  6. Прикрити форму харчовою плівкою або кришкою та залишити на 1 годину при кімнатній температурі. Під час цього необхідно 2-3 рази помішати вміст форми або перевернути рибу на інший бік, щоб вона рівномірно просочилась соусом. Після цього відправити форму в розігріту до 180С духову шафу.
  7. Запікати кефаль в духовці до готовності приблизно 30 хвилин. Вийняти форму з духовки та залишити на кілька хвилин охолонути, розкласти гарячу рибу по тарілках (1 середня кефаль на кожну порцію) та подавати до столу, особливо смачно з овочевим або картопляним гарніром.