Запечена кефаль в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні кефалі
- 80 мл рослинної олії (краще за все - оливкової)
- 1 середній лимон
- невеличкий пучок свіжої петрушки
- кілька гілочок базиліку та листя салату (для прикраси та подачі до столу)
- 2-3 зубки часнику
- 5 горошин чорного перцю
- 1 чайна ложка приправи Орегано
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистити кефаль ножем від луски, промити, зробити розріз вздовж черевця та витягнути внутрішні органи. Якщо філе всередині тушки покрите тонкою чорною плівкою - її необхідно зняти, обережно підіймаючи лезом ножа. Знову промити тушки риби та обсушити паперовими рушниками або серветками.
- Лимон покласти в миску з гарячою водою та залишити на 5-7 хвилин. Потім витягти його з води, розрізати навпіл та вичавити весь сік, процідити його через сито. Петрушку промити, обсушити та дрібно нашинкувати ножем, часник очистити та пропустити через часникодавилку.
- Чорний перець скласти в невелику посудину та ретельно розшмняти толкучкою, пестиком або виделкою до стану дрібної крихти (якщо у вас є кавомолка або спеціальний млинок для приправ - можна використовувати їх).
- З'єднати в невеликій мисці оливкову олію, лимонний сік, дрібно нарізану петрушку, часник, орегано, розмелений перець та щіпку солі. Збити всі інгредієнти виделкою або міксером до однорідної консистенції.
- Рівномірно намазати рибу всередині та ззовні отриманим соусом (за бажанням можна нарізати тушку кефалі на порційні шматочки), покласти в форму для запікання та залити залишком соусу.
- Прикрити форму харчовою плівкою або кришкою та залишити на 1 годину при кімнатній температурі. Під час цього необхідно 2-3 рази помішати вміст форми або перевернути рибу на інший бік, щоб вона рівномірно просочилась соусом. Після цього відправити форму в розігріту до 180С духову шафу.
- Запікати кефаль в духовці до готовності приблизно 30 хвилин. Вийняти форму з духовки та залишити на кілька хвилин охолонути, розкласти гарячу рибу по тарілках (1 середня кефаль на кожну порцію) та подавати до столу, особливо смачно з овочевим або картопляним гарніром.