Лагман з куркою: смак, аромат і наваристість в одній страві

Лагман з куркою: смак, аромат і наваристість в одній страві
4.4
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,8 кг курки
  • 0,5 кг домашньої лапші для лагману (рецепт у рубриці Гарніри)
  • 2 цибулини
  • 2 помідори
  • 2 моркви
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • декілька гілок свіжої зелені
  • 1-2 ч. л. аджики
  • 3 горошини чорного перцю
  • 1/2 ч. л. красного молотого перцю
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте лапшу для лагману заздалегідь (рецепт у рубриці Гарніри). Якщо не маєте домашньої лапші, можна використати магазинну або спагеті.
  2. Промийте курку, обсушіть і поріжте на кусочки середнього розміру разом з кістками.
  3. Розігрійте велику каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку з високими бортиками на середньому вогні. Додайте 3-4 ст. л. рослинної олії та обсмажте курку на сильному вогні, часто помішуючи, протягом 3-5 хвилин.
  4. Очистіть та наріжте цибулю тонкими півкільцями, моркву наріжте соломкою. Додайте цибулю до курки в каструлю, перемішайте та готуйте ще 5-7 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
  5. Додайте порізану моркву, горошки чорного перцю, лавровий лист, аджику, красний молотий перець та сіль за смаком. Перемішайте та накрийте каструлю кришкою.
  6. Тушкуйте курку з овочами на слабкому вогні під кришкою протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Наріжте неглибокі надрізи на помідорах та опустіть їх у каструлю з киплячою водою. Після хвилини зніміть каструлю з вогню, злийте воду та залийте помідори холодною водою. Очистіть помідори від шкірки та наріжте їх на дуже маленькі кубики.
  7. Додайте томатну пасту разом з помідорами до каструлі з куркою та перемішайте. Готуйте ще 15-20 хвилин під кришкою.
  8. Під час приготування курки з овочами вскипятіть в окремій каструлі воду, додайте сіль та опустіть туди лапшу для лагману. Відваріть лапшу до готовності на слабкому кипінні та процідіть через дуршляк (відливши воду в окремий посуд).
  9. Додайте лапшу та близько 400 мл з води, в якій варилась лапша, до каструлі з куркою та овочами. Промийте та наріжте свіжу зелень ножем. Готуйте лагман з куркою ще 3-4 хвилини на невеликому вогні, помішуючи.
  10. Додайте нарізану зелень, сіль, перець та спеції за смаком та перемішайте. Накрийте каструлю кришкою та залиште на 15-20 хвилин, щоб настоялось. Потім можна подавати на стіл. Розлийте лагман по тарілкам та насолоджуйтесь смаком!

Цікаві факти:

  • Лагман - традиційна страва народів Центральної та Східної Азії, а також Кавказу.
  • Це ситне перше блюдо готують з домашньої лапші з яйця та м'яса, риби або овочів з додаванням спецій та приправ.
  • Лагман має багато варіацій із застосуванням різних видів м'яса, овочів та спецій. У кожній країні він готується по-різному.
  • У Грузії, як і в багатьох інших країнах, народження дитини святкують лагманом з кількох видів м'яса - це символізує багатство та процвітання в родині.
  • Крім курки, в рецепті лагману можна використовувати також інші види м'яса, наприклад, баранину або яловичину, що дасть блюду зовсім інший смак і аромат.