Макарони з креветками і помідорами - поживний і швидкий варіант вечері
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг креветок (варено-морожених)
- 250-300 гр макаронів (лапші або спагеті)
- 2 середні помідори
- декілька гілочок свіжої петрушки
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
- 4-5 ст.л. рослинної олії для смаження
Рецепт приготування:
- Креветки покласти в миску та залити гарячою (легко підсоленою) водою, закрити кришкою і залишити на 5 хвилин. Часник очистити та нарізати кожен зубчик на тонкі пластинки. Помідори помити, видалити місце, де кріпилася плодоніжка і порізати м’якуш разом з шкіркою на дрібні кубики.
- Зняти кришку з миски і відкинути креветки на дуршляк. Очистити креветки від голов (їх не викидати) і видалити панцир. На сковороду влити рослинну олію, покласти ломтики часнику та поставити на вогонь. Помішуючи, обсмажити часник до золотистого кольору на середньому вогні.
- Вийняти часник з сковороди (він більше не потрібен), покласти на сковороду голови креветок. Готувати їх приблизно 5 хвилин на малому вогні, помішуючи і трохи придавлюючи лопаткою (це робиться для того, щоб взяти з голів більше соку). Потім вийняти голови зі сковороди і покласти на розігріте масло з соком очищені креветки.
- Обсмажити їх до легкої золотистості протягом 1-2 хвилин на середньому вогні і переложити на окрему тарілку. До сковороди покласти нарізані помідори і тушити їх на слабкому вогні протягом приблизно 5-7 хвилин, помішуючи. Тим часом варити макарони в киплячій підсоленій воді до готовності (час варіння вказано на упаковці) і відкинути на дуршляк.
- Додати до сковороди з нарізаними помідорами креветки, макарони, сіль, перець за смаком і перемішати. Готувати макарони з креветками 1-2 хвилини на малому вогні. Петрушку промити, обсушити і нарізати дрібно, додати до готової страви і перемішати. Зняти сковороду з вогню, розподілити макарони з креветками і помідорами по тарілкам. Смачного!
Цікаві факти про креветки:
- Креветки є відмінним джерелом білка та низькокалорійної їжі, що містить мало жирів та вуглеводів.
- В деяких країнах креветки є дуже популярною стравою на Різдво, а в Японії вони є традиційним суперничим блюдом на Новий рік.
- Для збереження найбільшого смаку креветок, рекомендується не залишати їх у холодильнику більше двох днів і приготувати їх якомога швидше.