Макарони з креветками і помідорами - поживний і швидкий варіант вечері

 Макарони з креветками і помідорами - поживний і швидкий варіант вечері
4.6
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг креветок (варено-морожених)
  • 250-300 гр макаронів (лапші або спагеті)
  • 2 середні помідори
  • декілька гілочок свіжої петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком
  • 4-5 ст.л. рослинної олії для смаження

Рецепт приготування:

  1. Креветки покласти в миску та залити гарячою (легко підсоленою) водою, закрити кришкою і залишити на 5 хвилин. Часник очистити та нарізати кожен зубчик на тонкі пластинки. Помідори помити, видалити місце, де кріпилася плодоніжка і порізати м’якуш разом з шкіркою на дрібні кубики.
  2. Зняти кришку з миски і відкинути креветки на дуршляк. Очистити креветки від голов (їх не викидати) і видалити панцир. На сковороду влити рослинну олію, покласти ломтики часнику та поставити на вогонь. Помішуючи, обсмажити часник до золотистого кольору на середньому вогні.
  3. Вийняти часник з сковороди (він більше не потрібен), покласти на сковороду голови креветок. Готувати їх приблизно 5 хвилин на малому вогні, помішуючи і трохи придавлюючи лопаткою (це робиться для того, щоб взяти з голів більше соку). Потім вийняти голови зі сковороди і покласти на розігріте масло з соком очищені креветки.
  4. Обсмажити їх до легкої золотистості протягом 1-2 хвилин на середньому вогні і переложити на окрему тарілку. До сковороди покласти нарізані помідори і тушити їх на слабкому вогні протягом приблизно 5-7 хвилин, помішуючи. Тим часом варити макарони в киплячій підсоленій воді до готовності (час варіння вказано на упаковці) і відкинути на дуршляк.
  5. Додати до сковороди з нарізаними помідорами креветки, макарони, сіль, перець за смаком і перемішати. Готувати макарони з креветками 1-2 хвилини на малому вогні. Петрушку промити, обсушити і нарізати дрібно, додати до готової страви і перемішати. Зняти сковороду з вогню, розподілити макарони з креветками і помідорами по тарілкам. Смачного!

Цікаві факти про креветки:

  • Креветки є відмінним джерелом білка та низькокалорійної їжі, що містить мало жирів та вуглеводів.
  • В деяких країнах креветки є дуже популярною стравою на Різдво, а в Японії вони є традиційним суперничим блюдом на Новий рік.
  • Для збереження найбільшого смаку креветок, рекомендується не залишати їх у холодильнику більше двох днів і приготувати їх якомога швидше.