Рецепт чахохбілі з картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня курка (1-1,2 кг)
- 0,8 кг помідорів
- 5 цибулин
- 4 картоплі
- 30 гр вершковго масла
- декілька гілок свіжої петрушки, кінзи, м'яти і базиліка
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. сушеного чаберу
- 1,5 ч.л. червоного молотого перцю
- 1 ч.л. насіння коріандру
- 1 ч.л. шафрану
- 1 ч.л. хмелі-сунелі
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- Картоплю очистити від шкірки та нарізати на невеликі кубики однакового розміру. У великій каструлі довести до кипіння підсолену воду, додати кубики картоплі та варити 20-25 хвилин. Потім відкинути воду та залишити картоплю охолоджуватися.
- Курку ретельно вимити й обсушити, порізати на порційні шматочки. У каструлі з товстим дном розігріти рослинну олію та додати курку. Зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Готувати м'ясо на слабкому вогні протягом 5-6 хвилин.
- Тим часом цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями.
- Помідори розрізати хрестом на верхній стороні та покласти їх у каструлю з підсоленою водою. Довести до кипіння, відкинути воду та охолодити помідори у холодній воді. Потім очистити їх від шкірки та порізати на маленькі шматочки.
- Відкрити кришку на каструлі з куркою і обсмажувати м'ясо на помірному вогні ще 5-7 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Додати до курки вершкове масло та нарізану цибулю, перемішати. Готувати м'ясо з цибулею на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.
- Додати до чахохбілі нарізані помідори та картоплю, перемішати. Готувати чахохбілі з картоплею 5-7 хвилин на середньому вогні. Тим часом очистити та нарізати дрібно часник та зелень.
- Додати в каструлю з чахохбілі всі спеції, трави, часник, посолити, поперчити за смаком та перемішати. Після 2-3 хвилин зняти каструлю з вогню та накрити кришкою. Щоб чахохбілі з куркою та картошкою стали ще смачнішими, дайте їм настоятись під кришкою ще 15 хвилин. Потім розкласти їх на тарілки та подавати гарячими.
Чахохбілі з куркою та картоплею - це дуже смачна страва, що складається із здорових та натуральних інгредієнтів. Головний секрет цього рецепту - у використанні свіжих трав та спецій, які додають неповторний аромат та смак.