Запечена горбуша в сметані з сиром і кропом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг горбуші
- 400 г сметани 20%
- 1-2 цибулі
- 50-60 г твердого сиру
- Невеликий пучок кропу (або сушений кроп)
- 1 зубчик часнику
- Сіль, перець, спеції за смаком
Інструкції:
- Перед тим, як запікати горбушу, потрібно розігріти духовку до 180 °C.
- Горбушу потрібно розрізати на стейки товщиною близько 3 см, приправити з обох боків сіллю та перцем.
- Деко полити рослинною олією, а на нього покласти стейки горбуші.
- Часник очистити та розтерти, змішати зі сметаною. Кроп промити, обсушити та нарізати.
- Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями, покласти на горбушу.
- Сметанний соус змішати з нарізаним кропом та спеціями за смаком, розбавити 50-100 мл чистої води, перемішати до однорідності та полити рибу цим соусом.
- Запікати горбушу в сметані до готовності протягом 15-20 хвилин.
- Сир натерти на крупній терці та посипати готову страву, покласти на 5 хвилин в духовку для розплавлення сиру.
- Після цього, вийняти деко з духовки та розкласти запечену горбушу в сметані на тарілки.
- Подавати страву гарячою разом з овочевим або картопляним гарніром.
Цю страву можна приготувати з іншими видами риби, такі як лосось або тріска. Також, можна додати інші інгредієнти до сметанного соусу, такі як свіжий або консервований перець, каперси, чорні або зелені оливки, щоб додати більше смаку до цієї страви.
Крім того, горбуша містить багато корисних жирних кислот, які допомагають зменшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань та запалення.