Запечена горбуша в духовці, максимально соковита та ніжна

Запечена горбуша в духовці, максимально соковита та ніжна
3.9
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг риби (цілої)
  • будь-яка зелень за смаком: кріп, петрушка
  • 1 лимон
  • спеції: часник, чорний перець
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

Ця страва обов'язково стане однією з найулюбленіших у вашому меню, запам'ятається всім своїм пікантним та вишуканим смаком.

  1. Тушку риби очищаємо від плавців, хвоста та голови.
  2. По всій тушці потрібно зробити невеликі поперечні надрізи, потім змастити її лимонним соком, оливковою олією та спеціями.
  3. Рибу повністю загортаємо у фольгу. Всередину можна покласти овочі на вибір.
  4. Горбуша запікається в духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.
  5. Потім потрібно витягнути лист, розгорнути фольгу та залишити рибу запікатися ще на 10 хвилин. Це необхідно для утворення золотистої скоринки.

Як гарнір до запеченої риби можна подавати овочі, картоплю. Після приготування рибу можна збризнути соком лимона та дати трохи настоятися. Це допоможе покращити смак страви. Економна господиня завжди знайде застосування залишкам плавців та хвоста, які отримуються після чищення риби. З них можна зварити дуже наваристу та смачну юшку.

Додаткова інформація:

Ця страва ідеально підходить для урочистих вечерь або сімейних обідів. Запечена риба - це не тільки смачно, але й корисно, адже вона багата на омега-3 жирні кислоти та білок. Для тих, хто віддає перевагу більш насиченому смаку, можна додати трохи соєвого соусу або імбиря до маринаду. А для гурманів пропонуємо подавати рибу з легким соусом на основі вершків або зеленого соусу з кропу та петрушки.