Яловича печінка, смажена з цибулею

Яловича печінка, смажена з цибулею
4.3
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг печінки
  • 3 цибулини
  • борошно - скільки знадобиться
  • рослинна олія та вершкове масло - за смаком
  • сіль, приправи - за смаком

Рецепт приготування:

Це варіант швидкого, але ситного обіду чи вечері. Дотримання усіх етапів приготування дозволить отримати м'яку, ніжну та ароматну печінку. Як гарнір можна подати рис, картопляне пюре, гречку. З наведених інгредієнтів можна приготувати 4 порції. Загальний час приготування - 15 хвилин.

  1. Печінку ретельно миємо. Видаляємо плівки, протоки. Заворачиваємо у харчову плівку та злегка відбиваємо, після чого кладемо в воду, щоб вийшла вся кров.
  2. Підготовлену печінку нарізаємо кубиками розміром 1 х 1 сантиметр. Обвалюємо в борошні. Обсмажуємо у розігрітій олії не довше 10 хвилин. Для особливого смаку змішуємо два види жиру.
  3. Обсмажену печінку викладаємо в окрему ємність. На олії, що залишилася, обсмажуємо нарізану напівкільцями цибулю до прозорості.
  4. Печінку солимо, приправляємо спеціями та ретельно перемішуємо. Повертаємо до цибулі, накриваємо кришкою і залишаємо на гарячій плиті настоюватися 7 хвилин.
  5. Перед подачею всі інгредієнти перемішуємо. Смачного!

Щоб надати страві особливого смаку, можна приправити її готовою сумішшю для італійської кухні. Вона містить розмарин, естрагон, базилік, чебрець, які наповнять печінку ароматами. Замість солі можна використовувати соєвий соус, який також слід додавати наприкінці, щоб продукт не став жорстким і сухим.