Яловичина в рукаві, запечена в духовці, соковита та м'яка

Яловичина в рукаві, запечена в духовці, соковита та м'яка
4.9
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яловичина (вирізка) – 1,5 кг
  • соєвий соус – 5 ст.л.
  • часник – 1 голівка
  • олія соняшникова – 6 ст.л.
  • суміш сушених трав (коріандр, базилік, чебрець, петрушка, орегано) – 1 ч.л.
  • чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
  • сіль – за смаком

Рецепт приготування:

Не всі люблять запечену яловичину, оскільки вважається, що скільки м'ясо не запікати, воно все одно буде жорстким. Але, якщо говядину замаринувати в спеціально приготованому соусі, вона стає значно ніжнішою і соковитішою.

  1. Очистіть зубчики часнику і подрібніть їх у ступці (або просто дрібно наріжте). Додайте сушені трави, мелений перець, трохи солі та соєвий соус, соняшникову олію і все ретельно перемішайте. Можна обмежитися кількома видами трав, але чим більше спецій додати, тим смачніше буде страва.
  2. Промийте шматок яловичини під проточною водою і витріть насухо серветками або паперовим рушником.
  3. Покладіть м'ясо у підготовлений маринад і рівномірно розподіліть. Накрийте ємність з м'ясом харчовою плівкою і на 2-4 години поставте в холодильник. За цей час яловичина повністю просочиться спеціями та соусом.
  4. Обережно перекладіть замариноване м'ясо у підготовлений рукав і на дві години відправте в духовку. Рекомендується виставити температуру в духовці 180 градусів. Щоб м'ясо добре зарум'янилося під час запікання, за 20 хвилин до готовності потрібно розрізати рукав і відкрити верх м'яса.

Цікавий факт:

Соєвий соус, який використовується в цьому рецепті, має не тільки ефект посилення смаку, але й містить амінокислоти, які сприяють кращому засвоєнню білків м'яса. Також, експериментуючи з різними комбінаціями трав і спецій, ви можете кожного разу отримувати новий унікальний смак, що робить цей рецепт особливо універсальним.