Яловичина в рукаві, запечена в духовці, соковита та м'яка
Кухня
Інгредієнти:
- яловичина (вирізка) – 1,5 кг
- соєвий соус – 5 ст.л.
- часник – 1 голівка
- олія соняшникова – 6 ст.л.
- суміш сушених трав (коріандр, базилік, чебрець, петрушка, орегано) – 1 ч.л.
- чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
- сіль – за смаком
Рецепт приготування:
Не всі люблять запечену яловичину, оскільки вважається, що скільки м'ясо не запікати, воно все одно буде жорстким. Але, якщо говядину замаринувати в спеціально приготованому соусі, вона стає значно ніжнішою і соковитішою.
- Очистіть зубчики часнику і подрібніть їх у ступці (або просто дрібно наріжте). Додайте сушені трави, мелений перець, трохи солі та соєвий соус, соняшникову олію і все ретельно перемішайте. Можна обмежитися кількома видами трав, але чим більше спецій додати, тим смачніше буде страва.
- Промийте шматок яловичини під проточною водою і витріть насухо серветками або паперовим рушником.
- Покладіть м'ясо у підготовлений маринад і рівномірно розподіліть. Накрийте ємність з м'ясом харчовою плівкою і на 2-4 години поставте в холодильник. За цей час яловичина повністю просочиться спеціями та соусом.
- Обережно перекладіть замариноване м'ясо у підготовлений рукав і на дві години відправте в духовку. Рекомендується виставити температуру в духовці 180 градусів. Щоб м'ясо добре зарум'янилося під час запікання, за 20 хвилин до готовності потрібно розрізати рукав і відкрити верх м'яса.
Цікавий факт:
Соєвий соус, який використовується в цьому рецепті, має не тільки ефект посилення смаку, але й містить амінокислоти, які сприяють кращому засвоєнню білків м'яса. Також, експериментуючи з різними комбінаціями трав і спецій, ви можете кожного разу отримувати новий унікальний смак, що робить цей рецепт особливо універсальним.