Яловичина на кістки в духовці, соковита та м'яка, у фользі

Яловичина на кістки в духовці, соковита та м'яка, у фользі
4.7
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг яловичих ребер
  • 3 ст. л. солі
  • 2 ч. л. меленого перцю чилі (можна менше)
  • 2 ч. л. меленого чорного перцю
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 5 зубчиків часнику
  • 1,5 ст. л. будь-якого кетчупу
  • 0,5 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. яблучного оцту
  • 3 ст. л. вустерського соусу

Рецепт приготування:

  1. Зніміть жорстку мембрану з ребер.
  2. Змішайте 2 подрібнені зубчики часнику з сіллю, 2 ст. л. чилі, чайною ложкою паприки, чорного перцю та чебрецю.
  3. Натріть отриманою пряною сумішшю м’ясо (весь шматок цілком), загорніть у фольгу та відправте на ніч у холодильник.
  4. Вранці розігрійте духовку до 120 градусів, загорніть пакет з ребрами ще в кілька шарів фольги.
  5. Запікайте яловичину на листі близько 3 годин.
  6. Розгорніть і перевірте на готовність – м’ясо має легко відділятися від кісток.
  7. Змішайте цукор з рештою подрібненого часнику, вустерським соусом, кетчупом, оцтом, чорним перцем та 0,5 ч. л. крупної солі.
  8. Відправте суміш на вогонь, прогрійте до повного розчинення крихти.
  9. Змастіть соусом яловичи ребра та відправте в духовку ще на 10 хвилин. Подавайте до столу, як тільки на м'ясі з'явиться рум'яна скоринка прямо в фользі, щоб не вилився сік. Вустерський соус у оригінальному виконанні знайти в магазинах дуже важко. Його можна замінити класичним соєвим продуктом.

Для додатку до теми:

Яловичи ребра - це багатий смак та аромат. Це страва, яка стане кульмінацією будь-якого застілля. У різних кулінарних традиціях існують свої секрети приготування цієї страви, що дозволяє експериментувати з маринадами та спеціями. Це не тільки смачно, але й корисно, оскільки яловичина багата на білки, вітаміни групи B та мінерали. Запікання ребер у фользі допомагає зберегти соковитість та ніжність м'яса, роблячи кожен шматочок неймовірно смачним.