Салат "Дамська примха"
Кухня
Інгредієнти:
- 1 тушка кролика (700 г)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 200 мл сметани
- 3 ст.л. рослинної олії
- 2 зубчики часнику
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
Ця страва виходить дуже легкою, але добре насичує. М'ясо виходить соковитим та ніжним. Підходить до різних гарнірів. Зазначеної кількості інгредієнтів достатньо для приготування 4 порцій. Час приготування - 2 години.
- Тушку ретельно миємо, нарізаємо на порційні шматки.
- Овочі очищаємо. Цибулю ріжемо напівкільцями, моркву - соломкою. (А взагали - ріжте так, як вам хочеться).
- Обсмажуємо м'ясо у розігрітій олії з обох сторін. Це займає близько 6 хвилин. Важливо, щоб утворилася рум'яна скоринка.
- У жирі від кролика, що залишився, обсмажуємо овочі.
- У казанок викладаємо м'ясо, зверху цибулю та моркву. Заливаємо окропом так, щоб усі інгредієнти були покриті водою. Закриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні 1 годину 30 хвилин.
- Часник дрібно ріжемо, змішуємо із сметаною. Солимо та виливаємо до кролика. Залишаємо на вогні ще 20 хвилин.
- Кролик з овочами готовий. Смачного!
При бажанні до готової страви можна додати свіжу зелень. Часник із рецепту можна виключити, замінивши його спеціями з яскравим смаком.
Додаткова інформація:
Кролик - це ніжне та дієтичне м'ясо, багате на білки та мікроелементи, яке чудово поєднується з легкими овочевими гарнірами та свіжими салатами. Цю страву можна прикрасити свіжими травами, такими як розмарин чи чебрець, що додасть їй аромат та вишуканість. Також спробуйте подати кролика з запеченою картоплею або рисом, щоб створити повноцінний обід чи вечерю.