Кролик тушкований з овочами

Кролик тушкований з овочами
4.1
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 тушка кролика (700 г)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 200 мл сметани
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Тушку кролика ретельно миємо та нарізаємо на порційні шматки.
  2. Овочі чистимо. Цибулю ріжемо напівкільцями, моркву - соломкою.
  3. Обсмажуємо м'ясо в розігрітій олії з двох сторін приблизно 6 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.
  4. В жирі, що залишився від кролика, обсмажуємо овочі.
  5. У казанок викладаємо м'ясо, зверху цибулю та моркву. Заливаємо окропом так, щоб усі інгредієнти були покриті водою. Закриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні 1 годину і 30 хвилин.
  6. Часник подрібнюємо гострим ножем, змішуємо із сметаною. Солимо та виливаємо до кролика. Залишаємо на вогні ще 20 хвилин.
  7. Кролик з овочами готовий. Смачного!

Додаткові поради:

  • При бажанні до готової страви можна додати свіжу зелень.
  • Часник з рецепту можна виключити або замінити на спеції з яскравим смаком.
  • Для збагачення смаку можна додати трохи білого вина в соус.
  • Кролика також можна приготувати з грибами або додати трохи гірчиці для пікантності.