Кролик тушкований з овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 тушка кролика (700 г)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 200 мл сметани
- 3 ст.л. рослинної олії
- 2 зубчики часнику
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Тушку кролика ретельно миємо та нарізаємо на порційні шматки.
- Овочі чистимо. Цибулю ріжемо напівкільцями, моркву - соломкою.
- Обсмажуємо м'ясо в розігрітій олії з двох сторін приблизно 6 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.
- В жирі, що залишився від кролика, обсмажуємо овочі.
- У казанок викладаємо м'ясо, зверху цибулю та моркву. Заливаємо окропом так, щоб усі інгредієнти були покриті водою. Закриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні 1 годину і 30 хвилин.
- Часник подрібнюємо гострим ножем, змішуємо із сметаною. Солимо та виливаємо до кролика. Залишаємо на вогні ще 20 хвилин.
- Кролик з овочами готовий. Смачного!
Додаткові поради:
- При бажанні до готової страви можна додати свіжу зелень.
- Часник з рецепту можна виключити або замінити на спеції з яскравим смаком.
- Для збагачення смаку можна додати трохи білого вина в соус.
- Кролика також можна приготувати з грибами або додати трохи гірчиці для пікантності.