Яловичина в мультиварці: соковита та м'яка

Яловичина в мультиварці: соковита та м'яка
4.1
(8)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичини
  • 1 ст. сухого червоного вина
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 0,5 л води
  • 100 г чорносливу без кісточок
  • 2-3 ст.л. соняшникової олії
  • сіль, перець, приправи – за смаком та бажанням

Рецепт приготування:

Обирайте вино для підливи будь-якої міцності - у процесі готування спирт випарується. Яловичина стане м'якою, ароматною та дуже соковитою.

  1. Промийте м'ясо, легко просушіть рушником.
  2. Наріжте яловичину поперек волокон на подовжені шматочки.
  3. Влийте ложку олії у чашу агрегату, туди ж викладіть шматочки яловичини. Готуйте м'ясо в режимі "Смаження" до рум'яної скоринки.
  4. Очищену цибулину наріжте великими напівкільцями, підготовлену моркву нашаткуйте великою соломкою.
  5. Відправте овочі до м'яса, готуйте в тому ж режимі близько 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  6. Влийте сюди ж вино, перемішайте та чекайте, поки рідина майже випарується.
  7. Додайте до м'яса пасту, сухі спеції. Туди ж вичавіть часник через прес, перемішайте.
  8. Закрийте агрегат кришкою, встановіть режим "Тушкування".
  9. Готуйте 1 годину, після звукового сигналу додайте до страви чорнослив.
  10. Тушкуйте ще 60 хвилин у такому ж режимі, не закриваючи кришку, щоб соус став густим та насиченим.

Цікаве доповнення:

Яловичина у червоному вині з чорносливом – це класична страва, яка має глибокі корені у французькій кухні. Червоне вино додає м'ясу особливий аромат та неповторний смак. Чорнослив не лише збагачує смакову палітру страви, але й вносить нотку солодкості та пікантності. Ця страва ідеально підходить для святкового столу або романтичної вечері. Її можна подавати з різними гарнірами, такими як картопляне пюре, відварний рис або свіжі овочі. Bon appétit!