Запашні рулетики з баклажанами та горіхами

Запашні рулетики з баклажанами та горіхами
3.8
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 баклажани
  • 1 цибулина
  • близько 70 мл чистої води
  • 80 гр волоських горіхів (очищених)
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • 1-2 зубчики часнику
  • кілька крапель оцту
  • приправа хмелі-сунелі за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Баклажани вимити і нарізати тонкими пластинами близько 0,5 см завтовшки. Скласти овочі в миску, посолити їх і перемішати, залишити баклажани на півгодини. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і порізати дрібними шматочками.
  2. Обсмажити горіхи на сухій сковороді, помішуючи, до появи приємного аромату. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками. Зелень промити та подрібнити. На сковорідці розігріти кілька ложок олії й обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору.
  3. Часник почистити і пропустити через часникодавку, з'єднати його в одній мисці з горіхами, цибулею, оцтом, приправами і зеленню, посолити і поперчити за смаком, перемішати. Подрібнити горіхову масу в блендері, поступово влити воду і збивати до однорідності.
  4. Баклажани промити під водою і обсушити паперовим рушником. На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти смужки баклажанів, обсмажити їх до рум'яності на середньому вогні з кожного боку.
  5. Перекласти баклажани на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. Покласти на краєчок смужки близько 1 ч.л. горіхової начинки і згорнути все рулетиком. Рулетики з баклажанів з горіхами перекласти на тарілку і прикрасити зеленню.
  6. Баклажани з горіхами можна подавати як закуску або ситний перекус одразу після приготування. Смачного!

Таємниця цієї страви в оригінальній начинці. Суміш горіхів, цибулі, часнику, оцту та спецій створює неповторний смаковий дует. Приготуйте горіхову масу в блендері, додаючи поступово воду, щоб отримати ніжну консистенцію.