Запашні рулетики з баклажанами та горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 баклажани
- 1 цибулина
- близько 70 мл чистої води
- 80 гр волоських горіхів (очищених)
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 1-2 зубчики часнику
- кілька крапель оцту
- приправа хмелі-сунелі за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани вимити і нарізати тонкими пластинами близько 0,5 см завтовшки. Скласти овочі в миску, посолити їх і перемішати, залишити баклажани на півгодини. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і порізати дрібними шматочками.
- Обсмажити горіхи на сухій сковороді, помішуючи, до появи приємного аромату. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками. Зелень промити та подрібнити. На сковорідці розігріти кілька ложок олії й обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору.
- Часник почистити і пропустити через часникодавку, з'єднати його в одній мисці з горіхами, цибулею, оцтом, приправами і зеленню, посолити і поперчити за смаком, перемішати. Подрібнити горіхову масу в блендері, поступово влити воду і збивати до однорідності.
- Баклажани промити під водою і обсушити паперовим рушником. На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти смужки баклажанів, обсмажити їх до рум'яності на середньому вогні з кожного боку.
- Перекласти баклажани на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. Покласти на краєчок смужки близько 1 ч.л. горіхової начинки і згорнути все рулетиком. Рулетики з баклажанів з горіхами перекласти на тарілку і прикрасити зеленню.
- Баклажани з горіхами можна подавати як закуску або ситний перекус одразу після приготування. Смачного!
Таємниця цієї страви в оригінальній начинці. Суміш горіхів, цибулі, часнику, оцту та спецій створює неповторний смаковий дует. Приготуйте горіхову масу в блендері, додаючи поступово воду, щоб отримати ніжну консистенцію.