Смачний та корисний рецепт: Квасоля в томатному соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 кг свіжої квасолі (можна замінити сушеною)
- 1 кг помідорів
- 2 великі цибулини
- 40 мл оцту 9%
- 1 ст.л. солі
- 5 лаврових листків
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- пів-ч.л. меленого запашного перцю
Рецепт:
- Квасолю всипати в каструлю з киплячою водою і проварити до м'якості (40-50 хвилин). Якщо ви використовуєте сушену квасолю, її потрібно попередньо замочити на 8 годин у холодній воді.
- Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, на сковорідці розігріти кілька ложок рослинної олії. Обсмажити цибулю протягом 3-4 хвилин, помішуючи, до золотистого кольору.
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через 1-2 хвилини злити воду, очистити помідори від шкірки і ретельно розім'яти картоплем'ялкою. Лаврове листя скласти в ступку і ретельно розім'яти в крихту (можна розкришити вручну).
- Банки для консервації квасолі в томатному соусі на зиму простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці. Кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
- Томатний соус перелити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім додати в каструлю квасолю, цибулю, лаврове листя, сіль і перець за смаком, перемішати. Знову довести масу до кипіння, влити оцет, розмішати і зняти з вогню.
- Розкласти квасолю по банках, залити її томатним соусом, закатати банки кришками і перевернути догори дном. Укутати банки теплою ковдрою і залишити остигати на 6 годин. Потім можна прибрати їх на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.
- Зберігається консервована квасоля в томатному соусі приблизно 1-1,5 року. Її можна також зберігати в холодильнику до 1-1,5 тижнів без стерилізації банок.
Україна славиться своєю багатою кулінарною спадщиною, включно з різноманітними консерваціями на зиму. Квасоля в томатному соусі - це чудовий спосіб зберегти смак і корисні властивості цього харчового продукту. Ароматний і ситний соус надає квасолі неперевершеного смаку, роблячи її ідеальним доповненням до будь-якого столу в холодну пору року.