Солоні гриби: смаколики з лісу

Солоні гриби: смаколики з лісу
4.2
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг свіжих опеньків
  • 250 гр солі
  • 1 цибулина
  • 50-60 горошин чорного перцю
  • пучок кропу (вагою близько 80 гр)
  • 5 лаврових листків

Рецепт:

  1. У каструлі закип'ятити велику кількість води і підсолити її. Тим часом ретельно вимити опеньки, відокремити ніжки від капелюшків і розрізати їх уздовж на дві частини. Скласти гриби в киплячу підсолену воду і варити приблизно 15 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді.
  2. Усі спеції та зелень рівномірно викласти на дно великої миски (не металевої). Зверху викласти шар опеньків і засолити його по всій поверхні. Скласти всі гриби шарами, посипаючи їх сіллю. Накрити вміст миски плоским блюдом і поставити зверху гніт близько 1,5-2 кг.
  3. Опеньки мають настоятися близько 2 тижнів у прохолодному темному місці. Через зазначений час банки для консервації на зиму ретельно вимити з содою, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
  4. Зняти гніт і розкласти солоні опеньки по банках, поставити їх на дно великої каструлі, застелене рушником. Прикрити банки кришками і влити в каструлю воду кімнатної температури по плечики банок.
  5. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати солоні опеньки близько 15 хвилин при слабкому кипінні води. Потім вийняти банки з киплячої води, закатати кришками, перевернути догори дном і укутати теплим рушником/ковдрою.
  6. Через 5-6 годин після повного охолодження можна прибрати банки з консервованими опеньками на зберігання в прохолодне місце, захищене від сонячних променів.

Якщо ви бажаєте зберегти солоні гриби на тривалий час, можна використовувати спеціальні заморожувальні пакети, щоб захистити їх від пересихання.

Солоні гриби чудово підходять для приготування закусок, супів, соусів і маринадів. Вони надають стравам особливого смаку та аромату.

Крім солі та перцю, ви також можете експериментувати зі спеціями. Додайте в рецепт свої улюблені приправи, щоб надати грибам унікального смаку.

Солодкі гриби - чудовий подарунок для справжніх гурманів. Упакуйте їх у красиві баночки, прикрасьте стрічками та подаруйте друзям і родичам на святкування.

Зберігайте гриби в прохолодному і темному місці, щоб зберегти їхню свіжість і смак якомога довше.