Рецепт ікри з опеньками
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг опеньків
- 3 цибулини
- 1 морква
- 1 яблуко (кисле)
- невеликий пучок кропу та петрушки
- 3 зубчики часнику
- 1,5 ч.л. лимонного соку
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт:
- Опеньки гарненько вимити і трохи почистити ножем. У каструлі закип'ятити воду, додати пів ч.л. солі, лавровий лист і проварити близько 1-2 хвилин. Додати в каструлю з киплячою водою опеньки.
- Через 10 хвилин відкинути гриби на друшляк і дати стекти воді. Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, моркву почистити й натерти на дрібній тертці. На сковорідці розігріти 3-4 ст.л. олії і викласти цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору і додати терту моркву. Обсмажувати овочі ще 2-3 хвилини на середньому вогні та зняти сковороду з вогню.
- Яблуко очистити від шкірки і порізати великими шматочками, перемішати їх у невеликій мисці з лимонним соком. Зелень промити і просушити. Після повного охолодження всіх інгредієнтів для грибної ікри пропустити через м'ясорубку опеньки, потім засмажку, яблука, очищений часник і зелень.
- Перекласти ікру в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою. Готувати ікру з опеньків приблизно півгодини на слабкому вогні. Банки для консервації простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
- Потім зняти кришку каструлі, посолити і поперчити ікру за смаком, перемішати. Розкласти ікру по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою. Через 6 годин можна прибрати їх на зберігання в темне прохолодне місце. Ікра з опеньків зберігається близько 1 року.
Ікра з опеньками - це справжнє задоволення для шанувальників грибів. Багата на смак та аромат, вона стане чудовим доповненням до вашого столу. Спробуйте приготувати це делікатесу самостійно та насолоджуйтеся її неповторним смаком протягом усього року.