Рецепт ікри з опеньками

Рецепт ікри з опеньками
4.9
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг опеньків
  • 3 цибулини
  • 1 морква
  • 1 яблуко (кисле)
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 3 зубчики часнику
  • 1,5 ч.л. лимонного соку
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт:

  1. Опеньки гарненько вимити і трохи почистити ножем. У каструлі закип'ятити воду, додати пів ч.л. солі, лавровий лист і проварити близько 1-2 хвилин. Додати в каструлю з киплячою водою опеньки.
  2. Через 10 хвилин відкинути гриби на друшляк і дати стекти воді. Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, моркву почистити й натерти на дрібній тертці. На сковорідці розігріти 3-4 ст.л. олії і викласти цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору і додати терту моркву. Обсмажувати овочі ще 2-3 хвилини на середньому вогні та зняти сковороду з вогню.
  3. Яблуко очистити від шкірки і порізати великими шматочками, перемішати їх у невеликій мисці з лимонним соком. Зелень промити і просушити. Після повного охолодження всіх інгредієнтів для грибної ікри пропустити через м'ясорубку опеньки, потім засмажку, яблука, очищений часник і зелень.
  4. Перекласти ікру в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою. Готувати ікру з опеньків приблизно півгодини на слабкому вогні. Банки для консервації простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
  5. Потім зняти кришку каструлі, посолити і поперчити ікру за смаком, перемішати. Розкласти ікру по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою. Через 6 годин можна прибрати їх на зберігання в темне прохолодне місце. Ікра з опеньків зберігається близько 1 року.

Ікра з опеньками - це справжнє задоволення для шанувальників грибів. Багата на смак та аромат, вона стане чудовим доповненням до вашого столу. Спробуйте приготувати це делікатесу самостійно та насолоджуйтеся її неповторним смаком протягом усього року.