Квашена капуста з апельсином

Квашена капуста з апельсином
4.7
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг білокачанної капусти
  • 1 л чистої води
  • 1 великий апельсин
  • 200 г гарбуза
  • близько 150 г цукру
  • 50 мл яблучного оцту 6%
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Тонко нашинкуйте капусту і трохи почавіть руками. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, а потім натріть її на крупній тертці.
  2. Добре вимийте апельсин в теплій воді, витріть його до суха і наріжте на невеликі шматочки. Видаліть всі видимі кісточки.
  3. У великій каструлі змішайте капусту з апельсинами, гарбузом та 50 г цукру. Ущільніть масу.
  4. У окремої каструлі змішайте воду з сіллю, 100 г цукру, оцтом та рослинною олією. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  5. Як тільки суміш почне кипіти, зніміть каструлю з вогню та залийте капусту з апельсином та гарбузом отриманим маринадом. Добре перемішайте. На верх поставте тарілку з діаметром, трохи меншим за діаметр каструлі, покладіть на неї вагу приблизно 1-2 кг. Залиште на добу в прохолодному місці, захищеному від прямих сонячних променів.
  6. Після вказаного часу квашена капуста буде готова. Ви можете подавати її до столу як салат або закуску.

Цей рецепт Алли Ковальчук втілює неперевершений смак традиційної квашеної капусти, який доповнюється свіжістю апельсинів. Така страва стане чудовим доповненням до будь-якого обіду або вечері. Крім того, квашена капуста є багатою на корисні властивості, такі як високий вміст вітаміну C та клітковини. Вона сприяє зміцненню імунітету та підтримці шлунково-кишкового тракту. Приготуйте цю страву самі і насолоджуйтесь її неперевершеним смаком і користю для здоров'я.