Смакота з океану: Оселедець у гірчичному соусі

Смакота з океану: Оселедець у гірчичному соусі
4.8
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 солоний оселедець
  • 3-4 ст.л. рослинної олії
  • 2 ст.л. чистої води
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • 2 ч.л. гірчиці
  • 2 ч.л. цукру
  • зерна гірчиці - за бажанням

Рецепт приготування страви:

  1. Спочатку приготувати гірчичний соус для оселедця. Гірчицю розтерти з цукром, влити рослинну олію і ретельно збити виделкою до повної однорідності. В окремій ємності з'єднати оцет із водою і розмішати. Поступово влити в гірчичний соус оцтовий розчин, збиваючи соус виделкою.
  2. Залишити готову суміш на кілька хвилин у кімнатній температурі. Оселедець розрізати вздовж черевця і вздовж спини, вийняти нутрощі, видалити голову, хвіст і плавники. Промити оселедець під струменем води і обсушити паперовим рушником.
  3. Обережно розділити рибу вздовж на дві частини, вийняти кістки і зняти шкіру. Нарізати філе оселедця порційними невеликими шматочками і скласти в пластиковий контейнер або глибоку тарілку, залити його гірчичною сумішшю, посипати зернами гірчиці, накрити кришкою і відправити в холодильник.
  4. Оселедець у гірчичному соусі має настоятися не менше 2-3 годин у холодильнику (краще залишити його на 8-10 годин). Потім вийняти ємність і перекласти маринований у гірчичному соусі оселедець на тарілку та подавати до столу. Смачного!

Риба є важливою складовою здорового харчування, і оселедець у гірчичному соусі вирізняється своїм неповторним смаком. Цю страву можна подавати на будь-якій вечері або особливому заході, прикрашаючи ваш стіл і даруючи вам і вашим гостям витончений смак морських делікатесів. Постіть свої кулінарні навички та насолоджуйтеся смачним оселедцем у гірчичному соусі!