Маринований гарбуз

Маринований гарбуз
4.7
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг м'якоті гарбуза
  • 0,4 л чистої води
  • 300 гр цукру
  • 150 мл оцту 9%
  • близько 2 см кореня імбиру
  • 6 горошин запашного перцю
  • 8 бутончиків гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • мелений мускатний горіх за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'якоть гарбуза очистити від насіння і шкірки та порізати кубиками зі стороною 2 см. Воду підігріти до гарячої температури (близько 60С), влити оцет, додати цукор і ретельно розмішати до повного розчинення сухого залишку.
  2. Скласти гарбуз у каструлю, залити його теплим маринадом і залишити на 8-10 годин у кімнатній температурі. При цьому бажано накрити каструлю марлею. Через зазначений час скласти всі інгредієнти (прянощі), що залишилися, в марлевий мішечок, зав'язати кінці й додати його в каструлю з маринадом і гарбузом.
  3. Поставити все на вогонь і довести воду до кипіння, трохи зменшити вогонь. Готувати маринований гарбуз приблизно 6 хвилин за слабкого кипіння. Потім зняти каструлю з вогню і залишити на півгодини остигати.
  4. Тим часом простерилізувати банки і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин (тільки для консервації на зиму). Для зберігання маринованого гарбуза в холодильнику (до тижня) можна використовувати будь-який чистий посуд.
  5. Якщо ви не хочете консервувати гарбуз на зиму, можна після повного охолодження вийняти марлевий мішечок і розкласти вміст каструлі у відповідні за розміром ємності. Перед подачею маринований гарбуз має настоятися в холодильнику добу.
  6. Якщо ви збираєтеся консервувати гарбуз - потрібно через зазначений час поставити каструлю на вогонь, помішуючи, довести її вміст до закипання і вийняти мішечок із прянощами. Розкласти гарбуз по банках, залити його маринадом і закатати кришками, перевернути банки догори дном і укутати ковдрою.
  7. Після повного охолодження прибрати банки на зберігання в прохолодне приміщення, захищене від сонячних променів. Зберігається маринований гарбуз близько 1 року.

Гарбуз містить велику кількість вітаміну А, який сприяє зміцненню зору та підтримці імунної системи. Цей рецепт маринованого гарбуза - чудовий спосіб насолодитися цим корисним овочем протягом усього року.