Маринований гарбуз
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг м'якоті гарбуза
- 0,4 л чистої води
- 300 гр цукру
- 150 мл оцту 9%
- близько 2 см кореня імбиру
- 6 горошин запашного перцю
- 8 бутончиків гвоздики
- 1 паличка кориці
- мелений мускатний горіх за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'якоть гарбуза очистити від насіння і шкірки та порізати кубиками зі стороною 2 см. Воду підігріти до гарячої температури (близько 60С), влити оцет, додати цукор і ретельно розмішати до повного розчинення сухого залишку.
- Скласти гарбуз у каструлю, залити його теплим маринадом і залишити на 8-10 годин у кімнатній температурі. При цьому бажано накрити каструлю марлею. Через зазначений час скласти всі інгредієнти (прянощі), що залишилися, в марлевий мішечок, зав'язати кінці й додати його в каструлю з маринадом і гарбузом.
- Поставити все на вогонь і довести воду до кипіння, трохи зменшити вогонь. Готувати маринований гарбуз приблизно 6 хвилин за слабкого кипіння. Потім зняти каструлю з вогню і залишити на півгодини остигати.
- Тим часом простерилізувати банки і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин (тільки для консервації на зиму). Для зберігання маринованого гарбуза в холодильнику (до тижня) можна використовувати будь-який чистий посуд.
- Якщо ви не хочете консервувати гарбуз на зиму, можна після повного охолодження вийняти марлевий мішечок і розкласти вміст каструлі у відповідні за розміром ємності. Перед подачею маринований гарбуз має настоятися в холодильнику добу.
- Якщо ви збираєтеся консервувати гарбуз - потрібно через зазначений час поставити каструлю на вогонь, помішуючи, довести її вміст до закипання і вийняти мішечок із прянощами. Розкласти гарбуз по банках, залити його маринадом і закатати кришками, перевернути банки догори дном і укутати ковдрою.
- Після повного охолодження прибрати банки на зберігання в прохолодне приміщення, захищене від сонячних променів. Зберігається маринований гарбуз близько 1 року.
Гарбуз містить велику кількість вітаміну А, який сприяє зміцненню зору та підтримці імунної системи. Цей рецепт маринованого гарбуза - чудовий спосіб насолодитися цим корисним овочем протягом усього року.