Мариноване сало: Смакова насолода української кухні

Мариноване сало: Смакова насолода української кухні
4.9
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр свіжого або солоного сала
  • 2 цибулини
  • 1 головка часнику (близько 8 зубчиків)
  • 2 ст.л. оцту 9% (+для змащування свіжого сала)
  • 1 ст.л. меленого червоного перцю
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте свіже сало, його потрібно змастити оцтом і натерти сіллю з усіх боків. Часник очистити, з'єднати в блендері з дрібкою солі, оцтом і подрібнити до пюреподібної консистенції.
  2. Цибулю почистити і порізати тонкими кільцями. Сало порізати тонкими скибочками. На дно пластикового контейнера або миски викласти шар цибулі і трохи його посолити. Зверху викласти шар сала, змастити його часниковою сумішшю, посипати сіллю і меленим перцем.
  3. Знову викласти цибулю, посолити, покрити салом, змастити його часниковою масою, посолити і поперчити. За бажанням можна повторити шари в тому ж порядку. Накрити ємність кришкою і відправити в холодильник.
  4. Залишити мариноване сало в холодильнику на добу. Через зазначений час вийняти миску з холодильника, перекласти сало на тарілку і подавати до столу як закуску. Смачного!

Мариноване сало - це не просто закуска, а оксамитова насолода, яка розтопить ваше серце. Цей рецепт передає неповторний смак української кухні, де сало використовується як один із головних інгредієнтів.