Мариноване сало: Смакова насолода української кухні
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр свіжого або солоного сала
- 2 цибулини
- 1 головка часнику (близько 8 зубчиків)
- 2 ст.л. оцту 9% (+для змащування свіжого сала)
- 1 ст.л. меленого червоного перцю
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте свіже сало, його потрібно змастити оцтом і натерти сіллю з усіх боків. Часник очистити, з'єднати в блендері з дрібкою солі, оцтом і подрібнити до пюреподібної консистенції.
- Цибулю почистити і порізати тонкими кільцями. Сало порізати тонкими скибочками. На дно пластикового контейнера або миски викласти шар цибулі і трохи його посолити. Зверху викласти шар сала, змастити його часниковою сумішшю, посипати сіллю і меленим перцем.
- Знову викласти цибулю, посолити, покрити салом, змастити його часниковою масою, посолити і поперчити. За бажанням можна повторити шари в тому ж порядку. Накрити ємність кришкою і відправити в холодильник.
- Залишити мариноване сало в холодильнику на добу. Через зазначений час вийняти миску з холодильника, перекласти сало на тарілку і подавати до столу як закуску. Смачного!
Мариноване сало - це не просто закуска, а оксамитова насолода, яка розтопить ваше серце. Цей рецепт передає неповторний смак української кухні, де сало використовується як один із головних інгредієнтів.