Квашена капуста з яблуками: смак традиції та користь для здоров'я
Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг білокачанної капусти
- 3 морквини
- 3 яблука
- 120-150 гр солі
- половина лимона
Рецепт:
- Капусту нашаткувати і скласти в миску. Щоб порізати капусту тонкою і довгою соломкою, потрібно згорнути 1-2 капустяних листки в рулетик і тонко його нарізати. Додати в миску з капустою сіль, перемішати і гарненько пом'яти руками до утворення соку.
- Моркву почистити й натерти на крупній тертці. Яблука очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками приблизно однакового розміру. Скласти подрібнені яблука в окрему миску, влити лимонний сік і перемішати.
- З'єднати солону капусту, яблука та моркву в одній мисці, перемішати. Скляні банки ретельно вимити з содою, висушити й утрамбувати в них салат.
- Квашена капуста з яблуками має настоятися в кімнатній температурі 3 доби. При цьому 2 рази на день потрібно протикати капусту до дна дерев'яною паличкою або лопаткою в кількох місцях.
- Через зазначений час можна закрити банку кришкою і відправити на зберігання в холодильник. Квашена капуста з яблуками зберігається близько 3 тижнів.
Здорові та смачні овочеві квашені страви є популярними в українській кухні. Квашена капуста з яблуками - це цікаве поєднання кисло-солодкого смаку. Яблука надають страві свіжості та аромату, а морква підкреслює барвистість і візуальну привабливість. Крім того, квашена капуста є джерелом вітаміну С та корисних пробіотиків, які покращують шлунково-кишковий тракт. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся багатим смаком традиційної української страви!