Заливний пиріг з картоплею

Заливний пиріг з картоплею
4.5
(6)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для картопляної начинки:

  • 2 картоплі
  • 1 невелика цибулина
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Для заливного тіста:

  • 300-350 гр борошна
  • 250 мл кефіру
  • 100 гр майонезу
  • 1 яйце
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. соди
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть картоплю від шкірки та поріжте її соломкою або тонкими кружочками. В каструлю налийте воду та додайте сіль. Дайте воді закипіти та вкиньте нашу картоплю. Через хвилину витягніть її з води та дайте стекти.
  2. У миску змішайте кефір з майонезом та ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Додайте яйце, сіль, соду, цукор та знову ретельно перемішайте. Просійте борошно через сито, поступово додаючи її до кефіру, та змішайте за допомогою вінчика, щоб отримати тісто.
  3. Розігрійте піч до 180С, змастіть форму для запікання олією. Очистіть цибулю та дрібно поріжте її, посмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії. Змішайте картоплю в мисці з смаженою цибулею, сіллю, перцем та вершковим маслом та ретельно перемішайте.
  4. Налийте в форму половину тіста, рівномірно розподіліть його по дну та викладіть зверху начинку. Залийте картоплю з цибулею залишком тіста та відправте форму в розігріту піч.
  5. Випікайте пиріг з картоплею близько 30 хвилин, доки він не стане рум'яним. Вийміть форму з печі та залиште її принаймні на 10 хвилин охолонути. Наріжте страву на порційні шматочки, розкладіть по тарілкам та подавайте до столу.