Плацинди з картоплею

Плацинди з картоплею
4.0
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 370 г борошна
  • 250 мл чистої води
  • 2 картоплі
  • 100 г бринзи
  • 3-4 ст. л. рослинної олії
  • декілька гілочок петрушки та кропу
  • 1 ч. л. соди
  • сіль, перець та спеції за смаком

Рецепт приготування плациндів з картоплею:

  1. Просійте борошно через сито разом із содою та сіллю (близько половини чайної ложки) в миску, ретельно перемішайте та зробіть в центрі углиблення.
  2. Розігрійте воду до теплої температури, додайте дві ложки рослинної олії та перемішайте. Поступово влийте суміш води з олією до борошна та замісіть туге, але еластичне тісто.
  3. Покрийте миску з тістом легким та слабенько вологим рушником і залиште на кілька хвилин при кімнатній температурі. Поки тісто настоюється, підготуйте картопляну начинку для плацинд.
  4. Очистіть та дрібно наріжте картоплю на кубики, натріть бринзу на крупній терці, очистіть та дрібно поріжте часник.
  5. Змішайте картоплю з сиром, рештою рослинної олії, дрібно порізаною зеленню, часником.
  6. Розділіть тісто на однакові шматочки і сформуйте з них кульки (за цим рецептом зазвичай виходить 8 плацинд з картоплею).
  7. Тонко розкатайте кожну кульку на підсипаній борошном поверхні в круглий коржик (товщина не більше 4-5 мм), покладіть по центру начинку. З'єднайте краї тіста над начинкою, добре затисніть і переверніть коржик з начинкою "швом" вниз.
  8. Слабенько розкатайте тісто з начинкою, підготуйте сковороду, налийте 1-2 ст. л. рослинної олії та розігрійте на сильному вогні.
  9. Покладіть плацинду з картоплею на розігріту сковороду та зменшіть вогонь до середнього рівня. Смажте плацинди з картоплею на помірному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
  10. Поки перший пиріг смажиться, розкатайте наступну кульку тіста та зробіть на ній плацинду з картоплею. Подавати смажені плацинди з картоплею до столу найкраще в теплому вигляді.