Плацинди з картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 370 г борошна
- 250 мл чистої води
- 2 картоплі
- 100 г бринзи
- 3-4 ст. л. рослинної олії
- декілька гілочок петрушки та кропу
- 1 ч. л. соди
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування плациндів з картоплею:
- Просійте борошно через сито разом із содою та сіллю (близько половини чайної ложки) в миску, ретельно перемішайте та зробіть в центрі углиблення.
- Розігрійте воду до теплої температури, додайте дві ложки рослинної олії та перемішайте. Поступово влийте суміш води з олією до борошна та замісіть туге, але еластичне тісто.
- Покрийте миску з тістом легким та слабенько вологим рушником і залиште на кілька хвилин при кімнатній температурі. Поки тісто настоюється, підготуйте картопляну начинку для плацинд.
- Очистіть та дрібно наріжте картоплю на кубики, натріть бринзу на крупній терці, очистіть та дрібно поріжте часник.
- Змішайте картоплю з сиром, рештою рослинної олії, дрібно порізаною зеленню, часником.
- Розділіть тісто на однакові шматочки і сформуйте з них кульки (за цим рецептом зазвичай виходить 8 плацинд з картоплею).
- Тонко розкатайте кожну кульку на підсипаній борошном поверхні в круглий коржик (товщина не більше 4-5 мм), покладіть по центру начинку. З'єднайте краї тіста над начинкою, добре затисніть і переверніть коржик з начинкою "швом" вниз.
- Слабенько розкатайте тісто з начинкою, підготуйте сковороду, налийте 1-2 ст. л. рослинної олії та розігрійте на сильному вогні.
- Покладіть плацинду з картоплею на розігріту сковороду та зменшіть вогонь до середнього рівня. Смажте плацинди з картоплею на помірному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
- Поки перший пиріг смажиться, розкатайте наступну кульку тіста та зробіть на ній плацинду з картоплею. Подавати смажені плацинди з картоплею до столу найкраще в теплому вигляді.