Пиріжки з квашеної капусти
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450 гр борошна
- 250 мл кефіру
- 120 мл рослинної олії
- 1 ст. л. цукру
- 10-11 гр сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
Для начинки:
- 0,8 кг квашеної капусти
- 1 ч. л. цукру
- 1/2 ч. л. приправи хмелі-сунелі
- декілька ягід журавлини або брусниці
- кмин за смаком
- сіль за смаком
- 1 яйце для змащування пиріжків
Рецепт приготування:
- Для початку приготуйте начинку для пиріжків. Квашену капусту відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім промийте її кип'ятком і знову залиште на друшляку. Розігрійте декілька ложок рослинної олії на сковороді і покладіть на неї капусту. Смажте її 1-2 хвилини на сильному вогні, постійно помішуючи. Далі додайте 3-4 ст. л. чистої води, накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні близько 20 хвилин, регулярно помішуючи.
- Після цього додайте сіль, цукор, спеції, ягоди та добре перемішайте. Готуйте начинку ще 5 хвилин на помірному вогні. Зніміть сковороду з вогню і накрийте кришкою, залиште до повного охолодження. Тим часом, готуйте тісто для пиріжків.
- Влийте кефір у миску, додайте рослинну олію і нагрійте суміш в мікрохвильовій печі або на водяній бані до теплої температури (близько 35-40С). Додайте в кефірну суміш сіль і цукор і ретельно перемішайте. В окрему миску просійте борошно з сухими дріжджами і ретельно перемішайте, зробіть углублення в центрі.
- Поступово додавайте до углублення кефір з олією, помішуючи борошно з країв. Замісіть однорідне, м'яке тісто і залиште його на 30 хвилин в теплі, накривши паперовим рушником або легким полотняним рушником. Після 30 хвилин перенесіть тісто на стіл, засипаний борошном, пом`явши руками.
- Розділіть його на рівні частинки (розміром приблизно з тенісний м'ячик), трохи розкатайте кожен шматочок руками в коржик. Покладіть на центр коржика трохи начинки з квашеної капусти, обережно защіпіть краї кола і сформуйте овальний пиріжок. Розігрійте духовку до 200 °C, деко змастіть рослинною олією.
- Покладіть заготовки пиріжків на змащене олією деко і залиште на 10-20 хвилин в теплі. Розбийте яйце в маленьку миску, ретельно збийте виделкою до однорідності і рівномірно змастіть підняті пиріжки. Відправте деко в попередньо розігріту духовку та готуйте пиріжки близько 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
- Вийміть деко і залиште на кілька хвилин, щоб пиріжки охолонули.
- За бажанням ви можете обсмажити пиріжки з капустою на сковороді: нагріти приблизно 80-100 мл рослинної олії і покласти в нього пиріжки, обсмажте їх по обидва боки, на середньому вогні.
- Смажені пиріжки з квашеною капустою спочатку перенести на серветки або паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
- Ви можете подавати готові пиріжки з капустою до столу як в теплому, так і охолодженому вигляді.