Караїмські пиріжки з м'ясом

Караїмські пиріжки з м'ясом
4.6
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста: 

  • 1 кг борошна
  • 450-500 гр маргарину або вершкового масла
  • 4 яйця
  • 200 гр сметани (15-20% жирності)
  • 1/3 ч.л. солі

Для начинки:

  • 1 кг свинини (нежирного м'яса)
  • 3 цибулі
  • близько 100 мл води
  • 50 гр маргарину (або сала)
  • сіль, перець, приправи за смаком

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно разом з сіллю у миску. Тертий маргарин або масло додати до борошна та розтирати руками до стану крихти.
  2. Додати 3 яйця та один білок яйця, збити разом. Поступово додавати сметану та ретельно замішувати м'яке тісто.
  3. Окутувати тісто харчовою плівкою та поставити у холодильник на 30 хвилин - 1 годину.
  4. На маленькі квадратики нарізати свинину, цибулю та маргарин або масло. Додати воду, сіль, перець та приправи за смаком. Добре перемішати та залишити в кімнатній температурі.
  5. Розігріти піч до 200С. Розділити тісто на невеликі кулі. Розкатати кожну кулю у тонкий кружок та на середину покласти трохи начинки. Закрити тісто яке виступає з обох боків та розділяє піріжок навпіл. Защипати краї тіста, роблячи косичку над защипами.
  6. Розмістити пиріжки на сухе деко та змішати жовток з молоком або водою. Нанести цю суміш із пензликом на поверхню кожного пиріжка.
  7. Печіть караїмські пиріжки у духовці близько 30-40 хвилин, або доки вони не стануть золотистого кольору. Вийміть з духовки та залиште трохи охолонути.
  8. Подавайте гарячі караїмські пиріжки з м'ясною начинкою на стіл та насолоджуйтесь неперевершеним смаком. Вони чудово підходять до будь-якого обіду або вечері, а також можуть бути відмінним варіантом в дорогу.