Караїмські пиріжки з м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 кг борошна
- 450-500 гр маргарину або вершкового масла
- 4 яйця
- 200 гр сметани (15-20% жирності)
- 1/3 ч.л. солі
Для начинки:
- 1 кг свинини (нежирного м'яса)
- 3 цибулі
- близько 100 мл води
- 50 гр маргарину (або сала)
- сіль, перець, приправи за смаком
Рецепт приготування:
- Просійте борошно разом з сіллю у миску. Тертий маргарин або масло додати до борошна та розтирати руками до стану крихти.
- Додати 3 яйця та один білок яйця, збити разом. Поступово додавати сметану та ретельно замішувати м'яке тісто.
- Окутувати тісто харчовою плівкою та поставити у холодильник на 30 хвилин - 1 годину.
- На маленькі квадратики нарізати свинину, цибулю та маргарин або масло. Додати воду, сіль, перець та приправи за смаком. Добре перемішати та залишити в кімнатній температурі.
- Розігріти піч до 200С. Розділити тісто на невеликі кулі. Розкатати кожну кулю у тонкий кружок та на середину покласти трохи начинки. Закрити тісто яке виступає з обох боків та розділяє піріжок навпіл. Защипати краї тіста, роблячи косичку над защипами.
- Розмістити пиріжки на сухе деко та змішати жовток з молоком або водою. Нанести цю суміш із пензликом на поверхню кожного пиріжка.
- Печіть караїмські пиріжки у духовці близько 30-40 хвилин, або доки вони не стануть золотистого кольору. Вийміть з духовки та залиште трохи охолонути.
- Подавайте гарячі караїмські пиріжки з м'ясною начинкою на стіл та насолоджуйтесь неперевершеним смаком. Вони чудово підходять до будь-якого обіду або вечері, а також можуть бути відмінним варіантом в дорогу.