Бездріжджовий хліб в мультиварці

Бездріжджовий хліб в мультиварці
3.5
(5)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л кефіру
  • 250 г пшеничного борошна
  • 100 г кукурудзяного борошна (або кукурудзяної крупи)
  • 100 г вівсяних пластівців
  • 100 г рисового борошна (або сухого рису)
  • 3-4 ст.л. кунжутного борошна (можна замінити на насіння кунжуту або не додавати)
  • 50 г насіння соняшнику
  • 2 ст.л. вершкового масла (близько 30 г)
  • кілька гілочок свіжої зелені (можна замінити сушеною зеленню)
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. соди без гірки

Рецепт приготування:

  1. Якщо ви замінюєте рисове, кукурудзяне або кунжутне борошно на цілі або подрібнені зерна - їх потрібно перед тим ретельно помити під холодною водою, повністю висушити та розмелити до стану борошна за допомогою блендера або кавомолки.
  2. Влити кефір в миску, додати сіль з содою та добре розмішати вінчиком, залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Пшеничне борошно висипати в велику миску, додати терте вершкове масло та добре розтерти суміш руками. Додати рисове, кукурудзяне та кунжутне борошно, вівсяні пластівці, насіння та перемішати.
  4. Зелень промити, обсушити та нашинкувати. Поступово влити кефірну суміш у борошняну, додати зелень та вимісити руками густе та липке тісто.
  5. Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла та виложити туди тісто. Готувати бездріжжовий хліб в мультиварці близько півгодини у режимі Випічка.
  6. Після звукового сигналу, хліб потрібно перевернути на іншу сторону та залишити в мультиварці на 10 хвилин у режимі Підігрів. Потім вийняти хліб з мультиварки на решітку, накрити легким рушником та залишити щонайменше на півгодини.
  7. Після вказаного часу хліб можна переложити на тарілку, нарізати порційними шматочками та подавати до столу.