Бездріжджовий хліб в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л кефіру
- 250 г пшеничного борошна
- 100 г кукурудзяного борошна (або кукурудзяної крупи)
- 100 г вівсяних пластівців
- 100 г рисового борошна (або сухого рису)
- 3-4 ст.л. кунжутного борошна (можна замінити на насіння кунжуту або не додавати)
- 50 г насіння соняшнику
- 2 ст.л. вершкового масла (близько 30 г)
- кілька гілочок свіжої зелені (можна замінити сушеною зеленню)
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. соди без гірки
Рецепт приготування:
- Якщо ви замінюєте рисове, кукурудзяне або кунжутне борошно на цілі або подрібнені зерна - їх потрібно перед тим ретельно помити під холодною водою, повністю висушити та розмелити до стану борошна за допомогою блендера або кавомолки.
- Влити кефір в миску, додати сіль з содою та добре розмішати вінчиком, залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Пшеничне борошно висипати в велику миску, додати терте вершкове масло та добре розтерти суміш руками. Додати рисове, кукурудзяне та кунжутне борошно, вівсяні пластівці, насіння та перемішати.
- Зелень промити, обсушити та нашинкувати. Поступово влити кефірну суміш у борошняну, додати зелень та вимісити руками густе та липке тісто.
- Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла та виложити туди тісто. Готувати бездріжжовий хліб в мультиварці близько півгодини у режимі Випічка.
- Після звукового сигналу, хліб потрібно перевернути на іншу сторону та залишити в мультиварці на 10 хвилин у режимі Підігрів. Потім вийняти хліб з мультиварки на решітку, накрити легким рушником та залишити щонайменше на півгодини.
- Після вказаного часу хліб можна переложити на тарілку, нарізати порційними шматочками та подавати до столу.