Рецепт пирога з тунцем та сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг творогу 9-18%
- 2 банки консервованого тунцю (вагою близько 200 г кожна)
- 3 яйця
- 2 цибулі
- 100 г паніровочних сухарів
- 100 г твердого сиру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Цибулю очистити та порізати маленькими квадратиками. Розігріти на сковороді кілька ложок рослинної олії та обсмажити цибулю на середньому вогні, поки він не стане золотистого кольору.
- Переложити обсмажену цибулю на тарілку, застелену серветкою чи паперовом рушником, і залишити охолоджуватися.
- Відкрити банки з тунцем і добре їх розтерти виделкою. Потім змішати в мисці творог з роздрібненим тунцем та ретельно розтерти, практично до однорідного стану.
- Додати в отриману масу сирих яєць, обсмажену цибулю, панірувальні сухарі та добре перемішати.
- Розігріти духовку до 180С, змастити форму для запікання шматочком вершкового масла та посипати борошном. Вилити в форму творожну масу з тунцем, рівномірно розподілити по дну.
- Твердий сир натерти на крупній терці та посипати ним пиріг, потім відправити форму з пирогом в розігріту піч.
- Випікати пиріг з тунцем приблизно 30-40 хвилин. Після цього вийняти форму з духовки та залишити до повного охолодження. Потім нарізати рибний пиріг на порційні шматочки та подавати до столу як закуску. Смачного!