Рецепт пирога з тунцем та сиром

Рецепт пирога з тунцем та сиром
4.8
(11)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг творогу 9-18%
  • 2 банки консервованого тунцю (вагою близько 200 г кожна)
  • 3 яйця
  • 2 цибулі
  • 100 г паніровочних сухарів
  • 100 г твердого сиру
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Цибулю очистити та порізати маленькими квадратиками. Розігріти на сковороді кілька ложок рослинної олії та обсмажити цибулю на середньому вогні, поки він не стане золотистого кольору.
  2. Переложити обсмажену цибулю на тарілку, застелену серветкою чи паперовом рушником, і залишити охолоджуватися.
  3. Відкрити банки з тунцем і добре їх розтерти виделкою. Потім змішати в мисці творог з роздрібненим тунцем та ретельно розтерти, практично до однорідного стану.
  4. Додати в отриману масу сирих яєць, обсмажену цибулю, панірувальні сухарі та добре перемішати.
  5. Розігріти духовку до 180С, змастити форму для запікання шматочком вершкового масла та посипати борошном. Вилити в форму творожну масу з тунцем, рівномірно розподілити по дну.
  6. Твердий сир натерти на крупній терці та посипати ним пиріг, потім відправити форму з пирогом в розігріту піч.
  7. Випікати пиріг з тунцем приблизно 30-40 хвилин. Після цього вийняти форму з духовки та залишити до повного охолодження. Потім нарізати рибний пиріг на порційні шматочки та подавати до столу як закуску. Смачного!