Кефір вийняти заздалегідь, перелийте його в миску і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Погасіть соду декількома краплями оцту (не обов'язково, якщо кефір з кислинкою), додайте до кефіру і добре розмішайте вінчиком.
Додайте до кефіру яйце, рослинне масло або розтоплений маргарин, знову розмішайте.
Просійте борошно через сито і додайте до кефіру, ретельно перемішайте лопаткою до однорідності. Тісто для коржиків на кефірі має бути м'яким і трохи липким до рук.
Накрийте миску з тістом легким рушником або серветкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Присипте стіл борошном і знову розімніть тісто, скатайте жгут і наріжте його на невеликі, рівні шматочки. З вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 8-10 коржиків на розмір сковороди.
Розкатайте кожен шматочок тіста в коржик товщиною приблизно 1 см і залиште на декілька хвилин, щоб відпочили. Витягніть вершкове масло з холодильника і залиште його на час готування коржиків в теплі.
Налийте на сковороду 50-70 мл рослинної олії і розігрійте її.
Покладіть на розігріту олію один коржик і смажте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і готуйте коржик ще 1 хвилину. Зніміть кришку, переложіть коржик на тарілку, попередньо покриту серветкою або паперовим рушником, щоб вбрати надлишковий жир.
Змастіть гарячий коржик вершковим маслом, посипте сіллю і накрийте харчовою плівкою або пакетом.
На розігрітій сковороді смажте наступний коржик до готовності, вберіть його паперовим рушником, змастіть маслом, посипте сіллю і покладіть зверху першого коржику, накрийте їх харчовою плівкою або пакетом.
Продовжуйте смажити коржики на кефірі зі залишку тіста, складіть їх стопкою і залиште настоятися протягом 10-15 хвилин під харчовою плівкою.
Готові коржики на кефірі можна подавати до столу як охолодженні, так і теплі.