Рецепт коржиків на кефірі

Рецепт коржиків на кефірі
3.7
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л кефіру
  • 500 гр борошна
  • 1 яйце
  • 50 гр вершкового масла
  • 2 ст.л. рослинної олії (можна замінити розтопленим маргарином)
  • 1 ч.л. соди без гірки
  • 1/3 ч.л. солі

Інструкції:

  1. Кефір вийняти заздалегідь, перелийте його в миску і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Погасіть соду декількома краплями оцту (не обов'язково, якщо кефір з кислинкою), додайте до кефіру і добре розмішайте вінчиком.
  3. Додайте до кефіру яйце, рослинне масло або розтоплений маргарин, знову розмішайте.
  4. Просійте борошно через сито і додайте до кефіру, ретельно перемішайте лопаткою до однорідності. Тісто для коржиків на кефірі має бути м'яким і трохи липким до рук.
  5. Накрийте миску з тістом легким рушником або серветкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Присипте стіл борошном і знову розімніть тісто, скатайте жгут і наріжте його на невеликі, рівні шматочки. З вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 8-10 коржиків на розмір сковороди.
  7. Розкатайте кожен шматочок тіста в коржик товщиною приблизно 1 см і залиште на декілька хвилин, щоб відпочили. Витягніть вершкове масло з холодильника і залиште його на час готування коржиків в теплі.
  8. Налийте на сковороду 50-70 мл рослинної олії і розігрійте її.
  9. Покладіть на розігріту олію один коржик і смажте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і готуйте коржик ще 1 хвилину. Зніміть кришку, переложіть коржик на тарілку, попередньо покриту серветкою або паперовим рушником, щоб вбрати надлишковий жир.
  10. Змастіть гарячий коржик вершковим маслом, посипте сіллю і накрийте харчовою плівкою або пакетом.
  11. На розігрітій сковороді смажте наступний коржик до готовності, вберіть його паперовим рушником, змастіть маслом, посипте сіллю і покладіть зверху першого коржику, накрийте їх харчовою плівкою або пакетом.
  12. Продовжуйте смажити коржики на кефірі зі залишку тіста, складіть їх стопкою і залиште настоятися протягом 10-15 хвилин під харчовою плівкою.
  13. Готові коржики на кефірі можна подавати до столу як охолодженні, так і теплі.