Курячу грудку промити, покласти в каструлю і залити близько 1,2-1,5 л холодної води. Поставити каструлю на вогонь і довести бульйон до кипіння. Тим часом очистити і розрізати цибулину на дві частини. Моркву очистити і порізати на кілька великих шматків (2-4).
Щойно курячий бульйон із грудкою закипить, зняти з поверхні води пінку, покласти в каструлю очищені цибулю та моркву. Варити курячу грудку разом з овочами близько 1,5 години при слабкому кипінні. Ближче до кінця додати сіль за смаком і розмішати.
Зняти каструлю з вогню і дати бульйону з куркою трохи охолонути. Вийняти курячу грудку і моркву з бульйону, процідити його через сито в окрему ємність. Залишити все до повного охолодження.
Скласти желатин у невелику посудину, залити його 200 мл остиглого (бажано холодного) курячого бульйону і залишити на 15 хвилин. Поставити ємність на водяну баню і нагрівати желатин, помішуючи, до його повного розчинення (не доводячи рідину до кипіння).
Зняти посудину з водяної бані, з'єднати нагрітий желатин із рештою бульйону і розмішати. Перепелині яйця покласти в каструлю з киплячою водою і проварити їх протягом 5 хвилин.
Перекласти яйця в холодну воду і залишити на кілька хвилин для охолодження. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і порізати на четвертинки. Відкрити банку з консервованим горошком, розкласти його по формах для заливного з курки.
Курячу грудку очистити від шкіри (не обов'язково) і кісток, порізати тонкими смужками і розкласти у форми разом зі шматочками яєць. Моркву порізати невеликими квіточками або зірочками, викласти поверх шматочків курки та яєць.
Петрушку промити й порізати невеликими шматочками, прикрасити страву й обережно залити охолодженим бульйоном із желатином. Заливне з курки має настоятися в холодильнику не менше 5 годин для застигання.
Через зазначений час можна виймати страву з холодильника і подавати до столу, прикрасивши на свій смак. Заливне з куркою ідеально поєднується з гірчицею. Смачного!