Заливне з курки: Ніжність у кожному шматочку

Заливне з курки: Ніжність у кожному шматочку
4.1
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня куряча грудка (вагою близько 700 гр)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 5 перепелиних яєць
  • 70 гр зеленого горошку (консервованого)
  • 1 ст.л. желатину (без гірки)
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячу грудку промити, покласти в каструлю і залити близько 1,2-1,5 л холодної води. Поставити каструлю на вогонь і довести бульйон до кипіння. Тим часом очистити і розрізати цибулину на дві частини. Моркву очистити і порізати на кілька великих шматків (2-4).
  2. Щойно курячий бульйон із грудкою закипить, зняти з поверхні води пінку, покласти в каструлю очищені цибулю та моркву. Варити курячу грудку разом з овочами близько 1,5 години при слабкому кипінні. Ближче до кінця додати сіль за смаком і розмішати.
  3. Зняти каструлю з вогню і дати бульйону з куркою трохи охолонути. Вийняти курячу грудку і моркву з бульйону, процідити його через сито в окрему ємність. Залишити все до повного охолодження.
  4. Скласти желатин у невелику посудину, залити його 200 мл остиглого (бажано холодного) курячого бульйону і залишити на 15 хвилин. Поставити ємність на водяну баню і нагрівати желатин, помішуючи, до його повного розчинення (не доводячи рідину до кипіння).
  5. Зняти посудину з водяної бані, з'єднати нагрітий желатин із рештою бульйону і розмішати. Перепелині яйця покласти в каструлю з киплячою водою і проварити їх протягом 5 хвилин.
  6. Перекласти яйця в холодну воду і залишити на кілька хвилин для охолодження. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і порізати на четвертинки. Відкрити банку з консервованим горошком, розкласти його по формах для заливного з курки.
  7. Курячу грудку очистити від шкіри (не обов'язково) і кісток, порізати тонкими смужками і розкласти у форми разом зі шматочками яєць. Моркву порізати невеликими квіточками або зірочками, викласти поверх шматочків курки та яєць.
  8. Петрушку промити й порізати невеликими шматочками, прикрасити страву й обережно залити охолодженим бульйоном із желатином. Заливне з курки має настоятися в холодильнику не менше 5 годин для застигання.
  9. Через зазначений час можна виймати страву з холодильника і подавати до столу, прикрасивши на свій смак. Заливне з куркою ідеально поєднується з гірчицею. Смачного!