Гульчехра - ніжна страва з курки

Гульчехра - ніжна страва з курки
3.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг курки (будь-яких її частин)
  • 3 великі цибулини
  • 150 мл молока
  • 100 гр сметани будь-якої жирності
  • 1 головка часнику (близько 10 зубчиків)
  • кілька гілочок кропу
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. хмелі-сунелі
  • 1 ч.л. цукру
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Курку промити, обсушити і зняти шкіру (не обов'язково). Зняти м'ясо з кістки і порізати невеликими шматками. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю.
  2. Смажити цибулю до золотистого кольору близько 2 хвилин і перекласти її на паперовий рушник. На сковорідку, в якій смажилася цибуля, викласти шматки курячого філе й обсмажити його на середньо-сильному вогні до рум'яності.
  3. Додати в сковорідку з м'ясом цибулю і перемішати. Тим часом приготувати вершковий соус для гульчехри. Сметану з'єднати з борошном і ретельно розмішати виделкою або вінчиком до повної однорідності. Розмішуючи соус виделкою, влити до нього тонкою цівкою молоко.
  4. Часник почистити і натерти на тертці/роздавити в часникодавці, підмішати його до соусу. Додати в соус сіль, перець, цукор і спеції за смаком. Додати соус у сковорідку і перемішати. Влити в сковороду чисту воду так, щоб соус майже повністю покрив м'ясо з цибулею.
  5. Готується гульчехра на невеликому вогні під кришкою протягом півгодини. Кріп промити, обсушити та нашаткувати. Додати кріп наприкінці приготування страви та перемішати. Одразу після цього зняти сковороду з вогню.
  6. Якщо дати гульчехрі настоятися близько 10 хвилин під кришкою, вона буде ще смачнішою. Потім зняти кришку, розкласти страву по тарілках і подавати до столу гарячою з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Україна має багату кулінарну спадщину, але завжди цікаво спробувати страви з інших країн. Гульчехра - це справжній смак Азербайджану, що поєднує ніжне куряче м'ясо з ароматним сметанним соусом і пахучими спеціями. Смажена цибуля надає страві особливої смакової нотки. Готуючи гульчехру, ви зможете перенестися на мальовничі азербайджанські гори, де ця страва вперше з'явилася. Спробуйте розширити свій гастрономічний горизонт і насолоджуйтеся неповторним смаком гульчехри з усією вашою родиною або друзями.