Унікальна домашня ковбаса: рецепт та поради
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 1,3 кг м'яса (свинина+яловичина)
- 200 гр несолоного сала (свинячого або баранячого)
- 2 м натуральної оболонки для ковбасок (баранячі або свинячі кишки)
- 5 зубчиків часнику
- кілька гілочок кінзи, петрушки та кропу
- щіпка меленого мускатного горіха (не обов'язково)
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баранячі або свинячі кишки промити і скласти в миску, залити дуже солоною водою і залишити на 10 хвилин. Зелень промити і нашаткувати, часник очистити і дрібно порубати ножем (або натерти на тертці).
- М'ясо і сало промити, обсушити і порізати дуже дрібними шматочками ножем. Замість цього можна пропустити все через м'ясорубку з великими отворами. З'єднати м'ясо із салом у мисці, додати подрібнену зелень, сіль, перець і спеції за смаком, ретельно перемішати.
- Одягти на м'ясорубку спеціальну насадку для домашньої ковбаси і натягнути на неї всю кишку. Кінець оболонки щільно зав'язати ниткою. Подавати фарш у кишку невеликими порціями, притримуючи ковбаску вільною рукою.
- Купати можуть бути як короткими, так і довгими, головне - наповнювати їх не надто щільно (але й без повітря всередині). Коли довжина ковбаски вас влаштує, потрібно відрізати кишку і зав'язати її кінець ниткою. Таким чином приготувати домашні ковбаски з решти інгредієнтів.
- Готові купати домашнього приготування можна приготувати різними способами: посмажити на сковорідці в рослинній олії, зварити в киплячій воді, запекти в духовці, приготувати на мангалі або підсмажити на грилі. Домашні ковбаски можна заморозити в такому вигляді та приготувати в будь-який інший час.
- Одним із найпоширеніших способів приготування домашніх ковбасок є смаження на сковороді. Для цього розтопіть на пательні 50 гр вершкового масла і викладіть купати. Проколоти поверхню ковбасок голкою в кількох місцях (так слід робити і при більшості інших способах приготування, щоб не лопнула оболонка).
- Смажити домашні ковбаски на сковороді на невеликому вогні до появи золотистого відтінку. Потім збільшити вогонь і обсмажити купати на сильному вогні з усіх боків до появи хрусткої скоринки.
- Готові ковбаски перекласти спочатку на паперовий рушник, а потім на тарілку. Подавати купати до столу гарячими, особливо смачно з кетчупом і томатними соусами. Смачного!
Домашні ковбаски - це смачна та задовільна страва, яку можна приготувати самостійно вдома. Вона не лише задовольняє ваші кулінарні бажання, а й дарує вам почуття гордості за власноруч створену страву. Експериментуйте зі смаками та спеціями, додавайте улюблені інгредієнти та насолоджуйтеся смачними ковбасками, які перевершать усі очікування.