Смачна курка в пиві

Смачна курка в пиві
4.4
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня курка, вагою близько 1,5 кг
  • 0,5 л світлого пива
  • 50 гр вершкового масла
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курку промити, обсушити і розрубати на кілька порційних шматків. Часник почистити і натерти на дрібній тертці (можна пропустити його через часникодавку). Натерти курку сіллю, перцем і часником, залишити в кімнатній температурі.
  2. Курка в пиві буде ще смачнішою, якщо дати їй просочитися часником і спеціями кілька годин у холодильнику. Духовку розігріти до 180С, на сковороді розтопити вершкове масло.
  3. Викласти частини курки в розігріте вершкове масло й обсмажити птицю з усіх боків до золотистого кольору (приблизно 3-5 хвилин). Перекласти курку у форму, залити її пивом і відправити в розігріту духову шафу.
  4. Запікати курку в пиві в духовці приблизно 30-40 хвилин до готовності. При цьому кілька разів вийняти форму і полити поверхню курки соком, що стік донизу. Нарізати готову курку порційними шматками, розкласти по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!

Не забувайте про приготування супровідних страв. Курка в пиві чудово поєднується з картоплею, овочами, салатом або соусами. Варіюйте супутні гарніри та додайте свою творчу нотку в приготування цієї страви.