Смачна курка в пиві
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня курка, вагою близько 1,5 кг
- 0,5 л світлого пива
- 50 гр вершкового масла
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курку промити, обсушити і розрубати на кілька порційних шматків. Часник почистити і натерти на дрібній тертці (можна пропустити його через часникодавку). Натерти курку сіллю, перцем і часником, залишити в кімнатній температурі.
- Курка в пиві буде ще смачнішою, якщо дати їй просочитися часником і спеціями кілька годин у холодильнику. Духовку розігріти до 180С, на сковороді розтопити вершкове масло.
- Викласти частини курки в розігріте вершкове масло й обсмажити птицю з усіх боків до золотистого кольору (приблизно 3-5 хвилин). Перекласти курку у форму, залити її пивом і відправити в розігріту духову шафу.
- Запікати курку в пиві в духовці приблизно 30-40 хвилин до готовності. При цьому кілька разів вийняти форму і полити поверхню курки соком, що стік донизу. Нарізати готову курку порційними шматками, розкласти по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Не забувайте про приготування супровідних страв. Курка в пиві чудово поєднується з картоплею, овочами, салатом або соусами. Варіюйте супутні гарніри та додайте свою творчу нотку в приготування цієї страви.