Закуска або обід: Картопля фарширована фаршем
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 300-350 гр фаршу
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 1 ст.л. томатна паста
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити від шкірки, розрізати поперек на дві частини. За допомогою ножа і чайної ложки обережно вирізати серцевину, залишаючи близько 5 мм від краю картоплини. У кожної картоплини трохи зрізати край денця, щоб картопля стояла стійкіше.
- Одну цибулину почистити і дуже дрібно порізати. З'єднати фарш із цибулею, додати сіль і перець за смаком, ретельно перемішати. Наповнити кожну картоплю фаршем із цибулею і скласти їх у каструлю з товстим дном (або гусятницю).
- Залити фаршировану фаршем картоплю гарячою підсоленою водою так, щоб вона доходила до половини картоплі. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою.
- Картопля, фарширована фаршем, готується приблизно 20 хвилин на невеликому вогні. Тим часом приготувати підливу для фаршированої картоплі. Моркву почистити і натерти на крупній тертці, другу цибулину почистити і дрібно порізати.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її до золотистого відтінку приблизно 2-3 хвилини. Потім додати моркву і перемішати. Смажити овочі на середньому вогні, помішуючи, до м'якості (3-5 хвилин).
- Додати томатну пасту, трохи гарячої води, сіль, перець за смаком і розмішати. Влити отриманий соус у каструлю з фаршированою картоплею. Готувати фаршировану картоплю фаршем ще 10-15 хвилин до готовності на невеликому вогні (без кришки).
- Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою на 10 хвилин. Розкласти фаршировану картоплю фаршем по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Картопля є одним із найпопулярніших овочів у світі. Вона багата на крохмаль і вітамін С, тому корисна для здоров'я та енергії. Картопля фарширована фаршем - це витончений спосіб приготування картоплі, який заворожує своїм смаком та ароматом. Спробуйте цю смачну страву і насолоджуйтеся її унікальним смаком!