Яйця кокот
Кухня
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 3-4 ст.л. молока
- 1 ч.л. вершкового масла
- кілька гілочок свіжої зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 160/180С, приготувати порційні формочки для запікання (чудово підійдуть керамічні формочки для кексів або жульєнів). Змастити формочки зсередини вершковим маслом.
- Зелень промити, обсушити та нашаткувати. Розтерти зелень із сіллю і дрібкою чорного меленого перцю, викласти на дно формочок. Зверху на зелень обережно вбити в кожну формочку яйце так, щоб жовток залишився цілим. Залити яйце у формочці молоком, злегка посолити і відправити в розігріту духовку.
- Запікати яйця кокот близько 10 хвилин до готовності. Вийняти формочки з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. За бажанням, можна посипати запечені яйця тертим сиром відразу після того, як ви вийняли їх із духовки. Подавати яйця кокот до столу гарячими, особливо смачно з тостами або сухариками. Смачного!
Цікаві факти про яйця:
- Яйця є чудовим джерелом вітамінів А, D, E і В12, а також мінералів, таких як залізо і цинк.
- Жовток яйця містить лецитин, який сприяє росту і розвитку мозку.
- Білок яйця містить унікальну комбінацію амінокислот, необхідних для побудови тканин тіла і підтримки м'язового здоров'я.