Яйця кокот

Яйця кокот
4.1
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 3-4 ст.л. молока
  • 1 ч.л. вершкового масла
  • кілька гілочок свіжої зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 160/180С, приготувати порційні формочки для запікання (чудово підійдуть керамічні формочки для кексів або жульєнів). Змастити формочки зсередини вершковим маслом.
  2. Зелень промити, обсушити та нашаткувати. Розтерти зелень із сіллю і дрібкою чорного меленого перцю, викласти на дно формочок. Зверху на зелень обережно вбити в кожну формочку яйце так, щоб жовток залишився цілим. Залити яйце у формочці молоком, злегка посолити і відправити в розігріту духовку.
  3. Запікати яйця кокот близько 10 хвилин до готовності. Вийняти формочки з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. За бажанням, можна посипати запечені яйця тертим сиром відразу після того, як ви вийняли їх із духовки. Подавати яйця кокот до столу гарячими, особливо смачно з тостами або сухариками. Смачного!

Цікаві факти про яйця:

  • Яйця є чудовим джерелом вітамінів А, D, E і В12, а також мінералів, таких як залізо і цинк.
  • Жовток яйця містить лецитин, який сприяє росту і розвитку мозку.
  • Білок яйця містить унікальну комбінацію амінокислот, необхідних для побудови тканин тіла і підтримки м'язового здоров'я.