Риба в омлеті
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр філе риби (ідеально підійде горбуша, хек, минтай)
- 3-4 яйця
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 70 мл молока
- 50 гр твердого сиру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе риби відокремити від кісток і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Якщо ви готуєте рибу в омлеті в духовці, розігрійте її до 180/200С, форму для запікання змастіть олією.
- У пательню влити 2-3 ст.л. рослинної олії та розігріти її. Розігріти олію в мультиварці та смажити продукти можна в програмі Випічка. Викласти в розігріту олію цибулю і смажити її близько 2-3 хвилин до золотистого відтінку. Потім додати моркву і перемішати.
- Готувати цибулю з морквою на середньому вогні (або в програмі Випічка) близько 5 хвилин до м'якості. Потім додати шматочки риби і готувати їх по 2-3 хвилини з кожного боку до зарум'янювання.
- Яйця вбити в миску, влити молоко, додати сіль, чорний мелений перець і збити виделкою до однорідного кольору. Далі можна діяти в трьох напрямках.
- Можна перекласти рибу з овочами у форму для запікання, залити яєчною сумішшю і відправити в розігріту духовку. Запікати рибу в омлеті приблизно 10-15 хвилин до готовності. Можна залити рибу з овочами в сковороді яєчною сумішшю і накрити кришкою.
- Готувати рибу в омлеті на невеликому вогні під кришкою близько 10-15 хвилин. У мультиварці можна також залити рибу омлетом і готувати під кришкою ще 10 хвилин у тому ж режимі. Сир натерти на тертці.
- Готову страву посипати тертим сиром, накрити фольгою або кришкою і залишити ще на 10 хвилин остигати. Розкласти рибу з омлетом по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Омлет із рибою - це чудова альтернатива звичайному рибному фаршу або смаженій рибі. Поєднання ніжного омлету та соковитої риби створює неповторний смаковий дует. Експериментуйте з різними видами риби та додатковими інгредієнтами, щоб створити свою унікальну версію цієї страви. Риба в омлеті - це чудовий варіант для сімейного обіду або святкового столу.