Солодкий омлет
Кухня
Інгредієнти:
- 2 яйця (або 1 велике)
- 30-50 мл молока
- 1 ст.л. цукрової пудри
- 10 гр вершкового масла
- 5 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Яйце вбити в невелику миску і трохи збити виделкою. Додати ванільний цукор, цукрову пудру і збити виделкою або вінчиком до повної однорідності. Намагайтеся збивати так, щоб яйце не пінилося (тобто злегка збивати). Солодкість омлету можна регулювати на свій смак.
- Потім, не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою молоко. Змішувати до однорідного кольору. Сковороду поставити на вогонь і змастити шматочком вершкового масла. Коли масло розтопиться, влити на сковороду яєчну суміш і рівномірно розподілити по всьому дну.
- Готувати солодкий омлет приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні. Потім перекласти готовий омлет на тарілку, змастити одну половину солодким джемом, варенням або медом, накрити другою половиною. Подавати солодкий омлет до столу гарячим, до чаю, кави, з молоком або соком. Смачного!
Омлет - універсальна страва, яку можна готувати на сніданок, обід або вечерю. Ви можете експериментувати з начинками та приправами, додавати фрукти, ягоди або горіхи, щоб урізноманітнити смак. Солодкий омлет - це чудовий спосіб почати день із солодкого задоволення та підняти настрій усій вашій родині.