Рецепт котлет із грибами та сиром

Рецепт котлет із грибами та сиром
4.1
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'ясного фаршу
  • 2 середні цибулини
  • 150 гр свіжих печериць (або інших грибів)
  • 120-130 гр твердого сиру
  • 100-150 мл молока
  • 2 скибочки білого хліба
  • майонез опціонально (можна замінити сметаною)
  • 2 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте печериці, потрібно просто ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. Решту грибів потрібно попередньо відварити в киплячій підсоленій воді протягом 15-20 хвилин (для білих грибів достатньо 10 хвилин). Відкинути гриби на друшляк і дати стекти воді, потім порізати їх невеликими шматочками.
  2. Зелень промити, обсушити та подрібнити. Цибулю почистити і натерти на крупній тертці, часник почистити і розчавити в часникодавці. Сир натерти на тертці. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю з часником.
  3. Смажити цибулю з часником близько 3-4 хвилин до золотистого кольору. Перекласти половину обсмаженої цибулі з часником на паперовий рушник, а потім в окрему ємність. На сковороду з цибулею, що залишилася, викласти гриби.
  4. Смажити гриби на середньому вогні близько 10 хвилин, помішуючи. Якщо ви попередньо відварювали гриби, можна смажити менше - близько 5 хвилин. Ближче до кінця додати сіль і чорний мелений перець за смаком.
  5. Хліб очистити від скоринки, розламати на невеликі шматочки і скласти в миску. Залити хліб молоком і залишити на 5-10 хвилин. Хліб, що набряк, віджати від зайвого молока та додати до фаршу. Додати смажену цибулю, відкладену раніше, подрібнену зелень, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
  6. З отриманої м'ясної маси сформувати котлети, надати їм круглої форми. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти на неї коржі з фаршу. Смажити котлети на середньо-сильному вогні близько 2 хвилин з кожного боку. Розігріти духовку до 180С.
  7. Готові котлети перекласти у форму для запікання, змастити поверхню майонезом або сметаною. Потім викласти обсмажені гриби з цибулею, посипати тертим сиром і відправити в розігріту духовку.
  8. Запікати котлети з грибами та сиром приблизно 20-30 хвилин. Вийняти форму з духової шафи й залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти готові котлети з сиром і грибами по тарілках і подавати до столу, особливо смачно з овочевим гарніром. Смачного!

Котлети з грибами та сиром - це чудовий спосіб розносити аромат грибів у вашій кухні. Вони чудово поєднуються з картоплею по-селянськи або свіжим салатом з овочів. Не соромтеся експериментувати з рецептом, додавати свої улюблені приправи або змінювати типи грибів і сиру. Завдяки своїй соковитості та багатому смаку, ці котлети стануть улюбленою стравою для всієї родини та гостей на будь-якому святі.