Рецепт: Смажена картопля з печерицями
Кухня
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 200 гр печериць
- 1 цибулина
- кілька гілочок зелені
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити, порізати кубиками/ скибочками/півколом/брусочками. Скласти картоплю в друшляк і ретельно промити під струменем води. Потім дати стекти картоплі від вологи і просушити паперовим рушником.
- Печериці вимити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та дрібно порізати. На пательні розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (близько 3-4 хвилин).
- Потім додати гриби і смажити їх до випаровування майже всієї рідини (10-15 хвилин). При цьому періодично помішувати печериці, щоб вони не пригорали. Ближче до кінця посолити і поперчити гриби за смаком.
- В окремій сковороді (бажано великого розміру) сильно розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії. Викласти на сковороду з розігрітою олією картоплю. Смажити картоплю на середньо-сильному вогні близько 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
- Потім додати до картоплі печериці, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Готувати картоплю з печерицями на невеликому вогні ще 5-7 хвилин до готовності картоплі.
- Часник почистити й розчавити в часникодавці, зелень промити, обсушити й подрібнити. Коли страва буде готова, додати до неї часник із зеленню і ретельно перемішати. Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин настоятися.
- Смажена картопля з печерицями готова, можна подавати як гарнір або самостійну страву. Смачного!
Це простий і смачний рецепт, який додасть смаку вашому столу. Спробуйте різні способи нарізки картоплі та експериментуйте зі спеціями, щоб створити свою неповторну страву з картоплі та печериць. Насолоджуйтеся смаженою картоплею з печерицями разом із вашою родиною та друзями!