Рецепт: Смажена картопля з печерицями

Рецепт: Смажена картопля з печерицями
4.7
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 200 гр печериць
  • 1 цибулина
  • кілька гілочок зелені
  • 1 зубчик часнику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очистити, порізати кубиками/ скибочками/півколом/брусочками. Скласти картоплю в друшляк і ретельно промити під струменем води. Потім дати стекти картоплі від вологи і просушити паперовим рушником.
  2. Печериці вимити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та дрібно порізати. На пательні розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (близько 3-4 хвилин).
  3. Потім додати гриби і смажити їх до випаровування майже всієї рідини (10-15 хвилин). При цьому періодично помішувати печериці, щоб вони не пригорали. Ближче до кінця посолити і поперчити гриби за смаком.
  4. В окремій сковороді (бажано великого розміру) сильно розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії. Викласти на сковороду з розігрітою олією картоплю. Смажити картоплю на середньо-сильному вогні близько 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Потім додати до картоплі печериці, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Готувати картоплю з печерицями на невеликому вогні ще 5-7 хвилин до готовності картоплі.
  6. Часник почистити й розчавити в часникодавці, зелень промити, обсушити й подрібнити. Коли страва буде готова, додати до неї часник із зеленню і ретельно перемішати. Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин настоятися.
  7. Смажена картопля з печерицями готова, можна подавати як гарнір або самостійну страву. Смачного! 

Це простий і смачний рецепт, який додасть смаку вашому столу. Спробуйте різні способи нарізки картоплі та експериментуйте зі спеціями, щоб створити свою неповторну страву з картоплі та печериць. Насолоджуйтеся смаженою картоплею з печерицями разом із вашою родиною та друзями!