Смачна запечена горбуша з картошкою

Смачна запечена горбуша з картошкою
4.3
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр картоплі
  • філе однієї горбуші (близько 300 гр)
  • 100-120 мл вершків
  • 70-80 гр твердого сиру
  • 10-20 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • сіль, перець за смаком
  • спеції, приправи за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. філе горбуші промити, обсушити і нарізати невеликими порційними шматочками. Скласти рибу в миску, додати сіль, чорний мелений перець за смаком, додати спеції, приправи та лимонний сік. Гарненько все перемішати.
  2. Горбуша має промаринуватися в кімнатній температурі близько півгодини. Картоплю очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. Скласти картоплю в миску, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Залишити на 5 хвилин просочитися.
  3. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Викласти у форму картоплю, покрити її шматками горбуші так, щоб вони не знаходили один на одного. Залити рибний шар вершками, накрити форму фольгою і відправити в розігріту духову шафу.
  4. Запікати горбушу з картоплею в духовці приблизно 45 хвилин. Сир натерти на крупній тертці. Вийняти форму, посипати горбушу тертим сиром і відправити форму без фольги ще на 5-7 хвилин у духовку. Вийняти форму і накрити її фольгою ще на 5 хвилин.
  5. Розкласти горбушу з картоплею по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!

Оздоровчі властивості горбуші відомі вже протягом довгого часу. Ця риба багата на Омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров'ю серця і підтримці нормального рівня холестерину. Картопля, своєю чергою, є джерелом вітамінів і мінералів, особливо вітаміну С і калію. Ця страва є чудовим вибором для смачного та поживного обіду.