Вишня в желе на зиму

Вишня в желе на зиму
4.8
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг вишні
  • 1,4 кг цукру
  • 100 мл чистої води
  • 40 г желатину

Інструкції:

  1. Переберіть вишню, промийте і очистіть від кісточок. Покладіть очищені ягоди в миску, додайте цукор і перемішайте. Накрийте миску марлею або кришкою і залишіть на 5-6 годин при кімнатній температурі.
  2. Стерилізуйте банки для консервування, прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин. Желатин залийте водою і залиште на 10 хвилин.
  3. Поставте миску з вишнею і цукром на вогонь і доведіть до кипіння. Помішуючи, варіть вишневе варення протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
  4. Поставте желатин на водяну баню і, помішуючи, доведіть до розчинення, але не доводьте до кипіння. Зніміть вишневе варення з вогню, додайте желатин і перемішайте.
  5. Розлийте гаряче варення по банкам, закрийте кришками і переверніть догори дном. Укрийте банки ковдрою і дайте їм повністю охолонути.
  6. Зберігайте консерву з вишні в желе в темному та прохолодному місці. Вона може зберігатись до 2 років.

Цей рецепт консервованої вишні в желе дозволяє вам насолоджуватися смаком вишні протягом всього року, включаючи зимові місяці. Крім того, цей десерт є дуже корисним, оскільки вишня містить багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів.

Якщо ви хочете додати свіжого смаку до цієї консерви, ви можете додати кілька лимонних часточок або трохи лимонного соку. Це додасть цілющих властивостей та освіжаючого смаку до вашої консерви.

Також ви можете експериментувати з різними сортами вишень, щоб знайти свій улюблений смак. Замість вишні, можна використовувати такі ягоди, як полуниця, малина або смородина.