Мариновані помідори з капустою на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 2 л чистої води
- 1 середній качан білої капусти (близько 1,5 кг)
- 1 середня морква
- 4 ст.л. солі
- 2 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Вимийте помідори та дайте їм просохнути. Обережно відріжте верхівки та ложкою вийміть вміст, залишивши тільки стінки та шкірку.
- Наріжте капусту якомога тонше, очистіть моркву та натріть на крупній тертці. Начиніть помідори отриманим капустним салатом, ущільнюючи начинку пальцями.
- Складіть помідори шарами в велику каструлю. У окремому посуді змішайте холодну воду з вказаною кількістю солі та цукру, розчиніть до повного розчинення.
- Залийте помідори з капустою маринадом, накрийте великою тарілкою та покладіть гніт близько 2 кг. Залиште помідори маринуватися на 3 дні при кімнатній температурі, уникайте попадання сонячних променів.
- Після вказаного часу підготуйте банки та кришки: банки ретельно вимийте та ополосніть з усіх боків окропом, кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин. Розкладіть мариновані помідори по банках, залийте їх повністю до верху розсолом та закрийте нещільно кришками.
- Підкладіть на дно великої каструлі полотняний рушник, склавши його в 4 шари, та покладіть на цей рушник банки з помідорами. Долийте в каструлю воду кімнатної температури, щоб вода сягала до плечиків банок, та поставте на вогонь.
- Після закипання стерилізуйте банки з помідорами приблизно 15-25 хвилин, залежно від розміру банок. Потім по одній виймайте їх з киплячої води, закривайте кришками, перевертайте догори дном та обгорніть ковдрою.
- Після повного остигання скла зніміть ковдру, переверніть банки горловинкою догори та бережіть банки в темному прохолодному місці. Зберігайте консервовані помідори з капустою разом з іншими заготівлями на зиму до 2 років.
Це смачна і поживна заготівля на зиму, яка додасть різноманіття до вашого меню та дозволить насолоджуватися свіжим смаком помідорів протягом холодної пори року.