Мариновані помідори з капустою на зиму

Мариновані помідори з капустою на зиму
3.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів
  • 2 л чистої води
  • 1 середній качан білої капусти (близько 1,5 кг)
  • 1 середня морква
  • 4 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Вимийте помідори та дайте їм просохнути. Обережно відріжте верхівки та ложкою вийміть вміст, залишивши тільки стінки та шкірку.
  2. Наріжте капусту якомога тонше, очистіть моркву та натріть на крупній тертці. Начиніть помідори отриманим капустним салатом, ущільнюючи начинку пальцями.
  3. Складіть помідори шарами в велику каструлю. У окремому посуді змішайте холодну воду з вказаною кількістю солі та цукру, розчиніть до повного розчинення.
  4. Залийте помідори з капустою маринадом, накрийте великою тарілкою та покладіть гніт близько 2 кг. Залиште помідори маринуватися на 3 дні при кімнатній температурі, уникайте попадання сонячних променів.
  5. Після вказаного часу підготуйте банки та кришки: банки ретельно вимийте та ополосніть з усіх боків окропом, кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин. Розкладіть мариновані помідори по банках, залийте їх повністю до верху розсолом та закрийте нещільно кришками.
  6. Підкладіть на дно великої каструлі полотняний рушник, склавши його в 4 шари, та покладіть на цей рушник банки з помідорами. Долийте в каструлю воду кімнатної температури, щоб вода сягала до плечиків банок, та поставте на вогонь.
  7. Після закипання стерилізуйте банки з помідорами приблизно 15-25 хвилин, залежно від розміру банок. Потім по одній виймайте їх з киплячої води, закривайте кришками, перевертайте догори дном та обгорніть ковдрою.
  8. Після повного остигання скла зніміть ковдру, переверніть банки горловинкою догори та бережіть банки в темному прохолодному місці. Зберігайте консервовані помідори з капустою разом з іншими заготівлями на зиму до 2 років.

Це смачна і поживна заготівля на зиму, яка додасть різноманіття до вашого меню та дозволить насолоджуватися свіжим смаком помідорів протягом холодної пори року.