Кабачки з аличою "А-ля ананас"

Кабачки з аличою "А-ля ананас"
4.2
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л чистої води
  • 600 г кабачків
  • 300 г аличі
  • 300 г цукру

Рецепт приготування:

  1. Промийте банки та кришки для консервування, а потім стерилізуйте їх в киплячій воді або духовці.
  2. Поріжте аличу на шматочки та розкладіть на дні банок.
  3. Очистіть кабачки від насіння та шкірки і наріжте на невеликі кубики. Розкладіть їх у банки повністю або наполовину.
  4. Доведіть воду до кипіння і залийте нею кабачки у банках.
  5. Покладіть кришки на банки та зачекайте 10 хвилин.
  6. Злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та зменшіть вогонь, щоб сироп не згорів.
  7. Злийте гарячий сироп в банки з кабачками та аличою.
  8. Закатайте банки та переверніть їх догори дном.
  9. Загорніть банки в ковдру або товстий рушник та залиште їх остигати протягом 8-10 годин.
  10. Готові консерви зберігайте в прохолодному і темному місці не більше 1-1,5 років.                                                                                  

Консервовані кабачки з аличою - це не тільки смачна, але й корисна заготівля на зиму. Вона може бути використана для приготування салатів, гарячих страв або як закуска до вина. Кабачки містять багато вітамінів і мінералів, які допомагають підтримувати здоров'я організму, а алича - багата на вітамін С, який зміцнює імунну систему. Якщо ви любите експериментувати зі смаками, спробуйте додати у рецепт інші фрукти або ягоди, щоб зробити його більш оригінальним. Зберігайте ці консерви в прохолодному і темному місці і насолоджуйтеся ними протягом всієї зими!